Cause:

Extreme armoede

Partner:

SAMEN TEGEN EXTREME ARMOEDE

Wereldwijd leven er ongeveer 700 miljoen mensen onder de extreme armoedegrens. Samen met hun gezin moeten zij rondkomen van minder dan $2,15 per dag. Door de coronacrisis en de hoge inflatie blijft dit aantal stijgen. 333 miljoen van hen is kind.

FONDSWERFDOELSTELLING

Iedere deelnemer gaat de uitdaging aan € 10.000,- op te halen voor het werk van Compassion. Waarom we voor dit bedrag gekozen hebben? Heel simpel: met dit bedrag kunnen we een significant verschil maken in de levens van kinderen die leven in extreme armoede. Uit ervaring blijkt daarnaast dat dit bedrag voor bijna alle deelnemers haalbaar is.

WELKE SPORTEN

We geloven dat we onze grenzen mogen opzoeken als we echt een verschil willen maken. De Muskathlon vraagt daarom om een extreme sportieve uitdaging. Maar wel één die voor bijna iedereen haalbaar is als je je goed voorbereidt. 

 • Wandelen - 63 kilometer
 • Hardlopen - 21, 42 of 63 kilometer
 • Mountainbiken - 120 kilometer

Reisdata

De Muskathlon Indonesië vindt plaats van 23 oktober tot 1 november 2024. Als door een reden buiten de invloedssfeer van 4M en Compassion, de luchtvaartmaatschappijen geen tickets op de aangegeven data voor de meerderheid van de groep kunnen aanbieden, zal de start- en/of einddatum van de Muskathlon aangepast worden. Uiteraard zal dit tijdig gecommuniceerd worden.

Reissom

De kosten voor deze reis zijn € 2600,-* Hierin is het volgende inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Accommodatie, transport en alle maaltijden
 • Inspiratieavonden en bijeenkomsten met o.a. trainings- en fondswerftips
 • Medische zorg tijdens de week
 • Het 'jaar van gerechtigheid', een geestelijk voorbereidingstraject op jouw reis
 • Het Muskathlon sportshirt

Niet inbegrepen is:

 • Eventuele extra kosten voor vaccinaties, e.d.
 • Kosten voor sportmedische keuring (vraag bij je verzekering na of dit eventueel vergoed wordt)
 • Eventuele visakosten
 • Eventueel transport van je mountainbike
 • VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Deze is verplicht voor alle Compassion reizen.
 • Ontmoeting met je sponsorkind als deze niet woont in de buurt van de projecten die we bezoeken.

* De projectprijs is onder voorbehoud. Op basis van de inflatie en stijgende ticketprijzen, kan de projectprijs maximaal 10% afwijken.

Programma

De Muskathlon is een traject van meerdere maanden (minimaal een half jaar) waarin we je willen helpen te leven in dienst van gerechtigheid. 

Het hoogtepunt is de Muskathlonweek, waarin je op reis gaat en wordt blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede. Zoals altijd zijn kinderen het eerste en grootste slachtoffer van armoede. Het werk van Compassion maakt voor hen een enorm verschil.

Ruim van tevoren gaat ons team op pre-scout om de reis voor te bereiden. Na afloop van deze pre-scout wordt het verdere programma van de reis hier gedeeld.

Waarom Indonesië?

"We kunnen verhalen nog zo vaak vertellen, het raakt je pas écht als je het met eigen ogen gezien hebt."

Met zo’n 13.700 eilanden in de Pacifische en Indische oceaan is Indonesië de grootste eilandenstaat van de wereld. Eén van deze eilanden is Timor, waar we in 2024 met de Muskathlon naartoe zullen reizen.

Indonesië staat vooral bekend om de prachtige stranden, de groene rijstvelden en de ongerepte natuur, maar het land kent ook een andere kant. Negen procent van de Indonesische bevolking leeft onder de armoedegrens van $2,15. Van dit bedrag moeten gezinnen niet alleen eten, maar ook de huur, kleding en andere basisbenodigdheden betalen. Dit zorgt voor enorme uitdagingen. Hoewel het onderwijs in Indonesië gratis is, kunnen kinderen soms niet naar school. Bijvoorbeeld omdat er geen geld is voor schoolbenodigdheden of omdat ze moeten bijdragen aan het familie-inkomen. Het gebrek aan schoon drinkwater zorgt daarnaast voor een snelle verspreiding van bacteriën en virussen, die bijvoorbeeld diarree veroorzaken.

In Indonesië ondersteunt Compassion 152.000 kinderen en hun gezinnen via 727 lokale kerken. Het is belangrijk dat kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen, daarom krijgen kinderen op de Compassion-projecten een gezonde maaltijd, toegang tot medische zorg en horen ze over God en de bijbel. Ook zorgt Compassion voor boeken, schooluniformen en andere schoolspullen, zodat kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen.

Wat is een muskathlon?

Deelname aan een Muskathlon verandert je leven voorgoed. Gedurende een traject van meerdere maanden word je niet alleen klaargestoomd om een sportieve prestatie te leveren, maar helpen we om te leven in dienst van gerechtigheid. Muskathleten zijn geen topsporters of superhelden, maar doodgewone mannen en vrouwen die niet anders kunnen dan helpen wanneer een situatie daar om vraagt.

Bekijk video
Doe mee en kom in beweging

Enthousiast geworden?
LAAT JE GEGEVENS ACHTER en wij nemen contact op

Meer weten over de Muskathlon?
Wij nemen graag contact met je op