CC-ID015500090-35-2106.jpeg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-ID015500090-02-2106.jpeg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-IO04560003-Education-2108_1 (1).jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Zo'n 6 jaar geleden kreeg ik te horen dat mijn toekomst er niet zou uitzien zoals ik zou willen. Ik zou de rest van mijn leven overal pijn blijven houden, weinig energie hebben waardoor ik nooit zou kunnen werken en ik zeer waarschijnlijk over een paar jaar in een rolstoel zou zitten. Mijn hoopvolle toekomst verdween, wat had mijn leven voor zin als ik toch niets zou kunnen? Als je leven ineens donker kleurt en je geen hoopvolle toekomst meer zit wordt het leven zwaar. Het is hard werken om te zien dat er dingen wel mogelijk zijn. Kinderen die opgroeien in extreme armoede zien die hoopvolle toekomst ook niet meer. Ze moeten elke dag vechten tegen de honger, het niet ziek worden en veilig blijven. Zij kunnen niets anders dan overleven. Als wij hier een hoopvolle toekomst hebben, dan hebben zij daar ook recht op.