CC-ID015500090-35-2106.jpeg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-ID015500090-02-2106.jpeg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-IO04560003-Education-2108_1 (1).jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

In oktober zal ik deelnemen aan een ongelooflijk avontuur: het rennen van een halve marathon op het eiland Timor, Indonesië. Maar deze reis betekent veel meer dan alleen een sportieve uitdaging voor mij. Timor, een plek van natuurlijke schoonheid, wordt echter overschaduwd door de schrijnende realiteit van extreme armoede. De mensen daar worden geconfronteerd met ondervoeding, verwaarlozing en werkloosheid. Dat zijn dagelijkse obstakels waar ze mee te maken hebben. Kinderen worden gedwongen om op vuilnisbelten te werken om een paar schamele centen te verdienen. Zes tot acht maanden per jaar wordt daarnaast het klimaat gekenmerkt door hitte en droogte, waardoor er een gebrek aan schoon drinkwater is wat zorgt dan voor een snelle verspreiding van bacteriën en virussen. Deze realiteit heeft me diep geraakt en heeft me aangemoedigd om actie te ondernemen. Ik kan niet onverschillig blijven terwijl kinderen worstelen om te overleven. Daarom heb ik besloten om deel te nemen, niet alleen als een persoonlijke uitdaging, maar vooral als een kans om een verschil te maken. Ik ben me er volledig van bewust dat mijn individuele inspanningen slechts een druppel op gloeiende plaat lijkt, maar ik geloof oprecht dat elke druppel telt. Elke stap die ik neem, elke kilometer die ik ren, brengt ons dichter bij een wereld waarin elk kind de kans krijgt om te dromen, te groeien en te bloeien. Deze reis kan ik niet alleen maken. Ik vraag jullie daarom om mij te helpen mijn streefbedrag te bereiken en verandering te maken voor degenen die het het hardst nodig hebben. Samen kunnen we een verschil maken. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken, een stap tegelijk. Liefs, Liza