Algemene informatie

Waarom de Muskathlon?

Omdat er mensen zijn op deze wereld die leven in armoede en/of onder verdrukking.

De Bijbel zegt in Mattheus 25:35-36
35 Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, 36 ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe (NBV vertaling).


Wat betekent meedoen aan een Muskathlon?

Meedoen aan een Muskathlon betekent een jaar van je leven in het teken van gerechtigheid zetten. Je traint een heel jaar lang voor een (halve) Marathon, 120 km fietsen of 63 km wandelen. In dat jaar zet je alles op alles om zoveel mogelijk fondsen te werven voor het doel dat je met jouw Muskathlon ondersteunt. Zo word jij onderdeel van de gerechtigheid beweging van de Muskathlon!

Waarom €10.000 euro & wat als ik dat niet haal?

De Muskathlon wordt georganiseerd door 4M Nederland, voor- en in samenwerking met Compassion, Open Doors en THDV. De €10.000 euro is natuurlijk opgebouwd uit heel veel kleine(re) donaties van particulieren en bedrijven en periodieke donaties door middel van kindsponsoring bij de partner Compassion of vaste donateur bij Open Doors of THDV. Op die manier zijn vele mensen rondom de deelnemer betrokken.

€10.000 is veel geld, maar met zo’n hoog bedrag kunnen we ook echt verschil gaan maken. Het resultaat is een hogere opbrengst voor de doelen én voor jou als deelnemer een uitdaging waar je zelf extra voldoening uit haalt. Onderschat ook jezelf, de mensen om je heen en God niet! Kom in beweging

Niet iedereen haalt die 10.000 euro. Daar staat tegenover dat er ook deelnemers zijn die tot het drievoudige ophalen. Gemiddeld hebben de deelnemers tot nu toe elk jaar meer dan die 10.000 euro opgehaald. Als het je ondanks je beste inspanning toch niet lukt die 10.000 euro op te halen, ga je uiteraard gewoon mee op Muskathlon. Uiteindelijk telt elk bedrag, maar vragen we wel van elke deelnemer hun uiterste te doen om die €10.000 euro te halen.


Waarom reist de Muskathlon ook naar het buitenland?

Het totaal van alle deelnemers is een significante bijdrage aan het brengen van een stukje gerechtigheid in de wereld. Niet in de laatste plaats, omdat de Muskathlon in die landen wordt gehouden waar het geld ook besteed wordt. Dat deelnemers helemaal daarheen gaan, is voor de lokale mensen een nog grotere bemoediging dan het geld. En voor de deelnemers is het een zeer indrukwekkende ervaring om armoede en onrecht te zien, te proeven, te voelen. En met eigen ogen te ondervinden wat er met alle fondsen gedaan wordt!

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Na aanmelding voor de Muskathlon en het betalen van de € 300,- inschrijfkosten wordt er een persoonlijke online omgeving voor je aangemaakt. In deze omgeving vind je informatie met betrekking tot de voorbereidingen voor jouw Muskathlon. Zo kun je bijvoorbeeld je reissom betalen en je medische documenten uploaden. De omgeving is alleen zichtbaar voor jou. Inloggegevens hiervoor ontvang je samen met de bevestiging van je inschrijving in je mailbox.

Daarnaast wordt er een wervingspagina voor je gemaakt op de Muskathlon website. Mensen die een gift voor jou willen achterlaten, kunnen dit het makkelijkste via jouw persoonlijke wervingspagina doen. Stel vrienden, familieleden of zakelijke kennissen dus op de hoogte van jouw deelname aan de Muskathlon en voorzie ze van de link naar jouw persoonlijke wervingspagina. Zij kunnen online doneren via Ideal, Paypall of bankoverschrijving.

Uiteraard ontvang je van ons na aanmelding ook een welkomstpakket thuisgestuurd, met meer informatie en fondswerf-materiaal voor de gekozen partner. Je bent aangemeld en kan gaan starten met alle voorbereidingen!


Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan een Muskathlon?

Voor deelname aan een Muskathlon is de minimale leeftijd 18 jaar. Bij een Muskathlon voor Open Doors of Compassion, mag je ook deelnemen als je 16 jaar bent, mits je tijdens je reis vergezeld wordt door een ouder of begeleider. Dat mag ook een aangewezen persoon zijn, die meedoet aan dezelfde Muskathlon. Hij/zij moet dus ook een deelnemer zijn en tekenen voor het feit dat hij op de reis de ''begeleider'' is.

NB: We gaan uit van je leeftijd op het moment van vertrek. Als je bij het inschrijven 17 jaar bent en op het moment van het werkelijke vertrek ben je 18 jaar, dan is het geen probleem. Dan heb je uiteraard ook geen begeleider nodig.

Voor de Muskathlon voor THDV houden we de strenge leeftijdsgrens aan van 18 jaar. Dit, in verband met de thema's en de onderwerpen die tijdens de Muskathlon aan bod komen.


Kan ik ook alleen meedoen met de sportieve prestatie van de Muskathlon in Nederland en de rest van de week overslaan?

De missie van de Muskathlon is om je mee te nemen naar de frontlinie! Tijdens de Muskathlon in Nederland in samenwerking met THDV is er goed nagedacht over het programma dat georganiseerd wordt om je mee te nemen in het verhaal rondom mensenhandel. De sportieve prestatie is een middel, maar niet het doel van de week! Het is dus niet mogelijk om (een gedeelte van) de Muskathlon week te missen.

Mocht je echt alleen willen sporten in Nederland kun je meedoen aan de Muskathlon@home, een eendaags sportevenement van de Muskathlon (zie home.muskathlon.nl).

Voorbereiden

Wat is het programma tijdens de Muskathlon?

Dit verschilt per land en met welke Proud Partner je op reis gaat; Open Doors, Compassion of THDV. Het precieze programma wordt enkele weken voor vertrek bekend gemaakt, maar een impressie is al te lezen op de projectinformatie pagina.

Tijdens je reis met Open Doors zul je in de dagen voorafgaand aan je Muskathlon sportdag een beter beeld krijgen van de leefsituatie van christenen in het land dat je bezoekt.

Tijdens je reis met Compassion zal je in de dagen voordat je de Muskathlon sportdag plaats vindt projecten bezoeken. Tijdens die projectbezoeken kun je sponsorkinder(en) en hun gezin(nen) ontmoeten en kom je oog in oog te staan met armoede.

Tijdens de dagen voorafgaand aan je Muskathlon voor THDV, reis je vanuit Roemenië naar Nederland. Een reis die vele vrouwen hebben gemaakt, om te eindigen op de Wallen. Door middel van ervaringsverhalen, verdieping en onderwijs wordt je meegenomen in één van de grootste vormen van onrecht in ons eigen land.


De informatieavonden: wat houden die in en is het noodzakelijk dat ik daar bij ben?

De avonden zijn niet verplicht, maar wel aan te raden! Wij zorgen op die avonden dat je een mooi en bemoedigend programma met muziek, gebed en verhalen meemaakt. Ook zorgen wij ervoor dat je op deze avonden materialen en (mondelinge) informatie krijgt om zo goed mogelijk je fondsenwerving te doen en goed voorbereid op reis gaat. Tijdens deze avonden kun je ook vragen stellen aan Muskathlon, Compassion, Open Doors en THDV. Ook leer je op deze avond andere mensen kennen die dezelfde reis als jij gaan maken!


Mijn familie, partner en/of vrienden willen me graag opwachten bij de finish, kan dat?

We snappen dat het erg leuk is om je familie te zien bij de finish van de Muskathlon, maar voor een Muskathlonreis in het buiteland is het niet toegestaan om familie en/of vrienden aan de finish te hebben.

Een leuke tip: je bent natuurlijk altijd welkom om de Muskathleet op de luchthaven op te vangen, wanneer ze weer thuiskomen van de reis. Dit is ook altijd een bijzonder en speciaal moment!

Bij de Muskathlon in Nederland is het wel mogelijk om aan te moedigen tijdens de sportprestatie. Deze route wordt een aantal dagen voor de start gedeeld, zodat familie, vrienden en kennissen kunnen aanmoedigen tijdens de route en bij de finish! Voorwaarde voor deze reis is dat de deelnemer gewoon onderdeel blijft van het programma en hier niet van afwijkt!

Ik ga fietsen tijdens mijn Muskathlon. Hoe bied ik mijn fiets aan bij de luchtvaartmaatschappij?

De fiets moet worden aangeboden in een geschikte verpakking of fietsdoos. De fiets plus fietsdoos mogen bij de meeste maatschappijen niet meer dan 23 kilo wegen. Tot 23 kilo kost vervoer meestal rond de €100 euro (enkele vlucht). Boven de 23 kilo kost dit het dubbele van dat bedrag.

Het stuur moet in de lengterichting van het frame worden gedraaid. De pedalen en andere uitstekende onderdelen moeten worden verwijderd en de bandenspanning moet worden verlaagd. Fietsdozen zijn beschikbaar op Schiphol, dit heeft zeker niet onze voorkeur. Je fiets moet ingepakt op Schiphol ‘’aankomen’’. Vraag bijvoorbeeld eens bij de fietsenmaker om de hoek. Harde fietskoffers zijn ook te koop of te huur, bijvoorbeeld hier:

https://www.wiel-rent.nl/nl/huren/fietskoffers/

Uitgebreide tips:
http://www.vakantiefietser.nl/praktische-tips/fiets-inpakken-in-een-fietsdoos/

Zie ook de volgende instructiefilmpjes:
1 Demontage en doos: https://youtu.be/JaztTF_AwSc
2 Derailleur en ketting: https://youtu.be/X_vBFi3gqNg
3 Harde (huur) koffer:https://youtu.be/sU0Qxlp-gNI


Mag ik jullie logo gebruiken bij het werven van fondsen?

Deelnemers aan de Muskathlon mogen het logo van de Muskathlon gebruiken voor flyers en/of posters om zelf georganiseerde acties/evenementen onder de aandacht te brengen. Mocht de deelnemer het logo willen gebruiken voor een zelfgebouwde website, dan mag dit, mits er op die website ook een link ingebouwd wordt naar de officiële website van Muskathlon. Daarnaast moet duidelijk zijn in de lay-out dat dit om een website gaat van een deelnemer. Het logo gebruiken voor het bedrukken van merchandise materiaal is absoluut niet toegestaan. Het logo is officieel beschermd, gebruik dan ook altijd het logo met de R van "registered trademark" erbij. Je vindt het logo onder "downloads" in je persoonlijk Muskathlon account.


Heb ik een VOG (verklaring omtrent gedrag) nodig voor mijn Muskathlon?

Deelnemers aan een Muskathlon voor Compassion moeten een VOG aanvragen. Tijdens een Muskathlon met Compassion zal je namelijk projecten bezoeken, op huisbezoek gaan en kinderen ontmoeten. Om de kinderen te beschermen is het belangrijk een VOG te hebben.

Enkele maanden voor jouw vertrek wordt er automatisch per e-mail een digitaal aanvraagformulier voor de VOG via Compassion naar je toegestuurd. Via dit digitale aanvraagformulier, DigiD en een iDeal-betaling kun je de VOG aanvraag compleet maken. Let op! Dit formulier is voor langere tijd geldig, dus bewaar deze goed voor eventueel hergebruik.

Een VOG is 4 jaar na uitgiften datum geldig, daarna helaas niet meer (nee, helaas ook geen maand, week of dag langer.)

Heb je zelf een VOG beschikbaar? Dan mag je deze mailen naar field-experiece@compassion.nl. De VOG moet een relatie hebben met kinderen. Heb je eerder al een Muskathlon gedaan? Check dan bij Compassion of zij jouw VOG nog beschikbaar hebben via field-experiece@compassion.nl.

Deelnemers aan een Muskathlon met Proud Partners Open Doors of THDV hoeven geen VOG aan te vragen.


Moet ik zelf achter mijn visum of inentingen aan?

De manier waarop je visum geregeld wordt verschilt per Muskathlon bestemming. Soms moet je deze vooraf (digitaal) aanvragen, soms is het genoeg deze bij de grens te kopen. Ruim twee maanden van te voren hoor je hoe je voor jouw bestemming aan een visum kunt komen.

De inentingen die jij nodig hebt voor je reis moet je zelf regelen. Neem contact op met instanties als de GGD (https://www.ggdreisvaccinaties.nl/) of TravelClinic (https://www.travelclinic.com/) om er achter te komen welke inentingen je nodig hebt. Begin hier op tijd mee! Sommige vaccinaties moet je herhaaldelijk krijgen om goed beschermd te zijn.

Kan ik rekenen op medische hulp tijdens de Muskathlon?

Ja, tijdens de Muskathlon reis is er vanuit Nederland een (huis)arts mee. Daarnaast staat er een medisch team klaar om te helpen bij ongevallen op de Muskathlon sportdag.

Financiele reisinformatie

Wat kost het om deel te nemen aan de Muskathlon?

Dat is afhankelijk van het land waaraan je deelneemt. De kosten zijn per project beschreven op de speciale projectpagina. 

Met welke aanvullende kosten moet ik rekening houden?

De volgende kosten zitten niet in je reissom:

 • vervoer van een fiets (kost meestal rond de 100 euro enkele reis)

 • kosten van een medische/sportkeuring. (De kosten van een sportmedische keuring via een commerciële organisatie bedragen meestal rond de 125 euro, afhankelijk van je (aanvullende) zorgverzekering kun je die kosten mogelijk wel (deels) declareren.

 • Kosten van inentingen e.d. (afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ook deze kosten kun je afhankelijke van je (aanvullende) zorgverzekering mogelijk declarerenn).

 • Kosten van het eventueel verlengen van je paspoort (je paspoort moet bijna altijd nog minimaal 6 maanden geldig zijn na arriveren in het land van de Muskathlon en een eventueel benodigd visum (verschilt per land).

 • eventueel aanvragen van een VOG die je nodig hebt voor een reis met Compassion.

Eventueel deze kosten:

 • Reiskosten naar de informatieavonden.

 • Materiaal dat je zelf wilt aanschaffen en nog niet hebt (loop- of fietskleding, fiets, hardloopschoenen, sportvoeding, e.d.)

 • Postzegels voor het opsturen van machtigingskaarten.

 • Cadeautjes of materiaal dat je mee wilt nemen op je Muskathlon.

Wat wordt er betaald vanuit de reissom betaling?

De kosten die gedekt worden uit je reissom betaling bestaan o.a. uit: vliegtickets, verblijfskosten (hotel, voedsel), lokaal programma en vervoer, kosten van de organisatie (verwerken aanmelding, website, giftenadministratie, vragenafhandeling, organisatie en logistiek van de Muskathlon, maken van film- en fotomateriaal) en het shirt dat je tijdens de Muskathlon draagt en BTW.


De kosten van de informatieavonden (huur, materiaal, koffie, thee), de pre-scouts (verkenning route, contacten leggen in het land), de tickets van de staff (voor zover niet betaald door de staff zelf) en de kosten van de terugkomavond (locatie, muziek en videomateriaal, eten en drinken, etc) worden voor jou.

Let op: deze kosten die niet standaard in je reissom zitten zijn:

 • vervoer van een fiets (kost meestal rond de 100 euro enkele reis)

 • kosten van een medische/sportkeuring,wanneer je eigen huisarts hier niet aan mee wil werken. (De kosten van een sportmedische keuring via een commerciële organisatie bedragen meestal rond de 125 euro, afhankelijk van je (aanvullende) zorgverzekering kun je die kosten mogelijk wel deels declareren.

 • Kosten van inentingen e.d. (afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ook deze kosten kun je afhankelijke van je (aanvullende) zorgverzekering mogelijk declarerenn).

 • Kosten van het eventueel verlengen van je paspoort (je paspoort moet bijna altijd nog minimaal 6 maanden geldig zijn na arriveren in het land van de Muskathlon en een eventueel benodigd visum (verschilt per land).

Hoe en wanneer moet ik welke kosten betalen?

We raden aan om maandelijks een deel van de kosten te voldoen. Waarbij 25% van de kosten negen maanden voor vertrek betaald moet zijn, 50% van de kosten zes maanden voor vertrek en drie maanden voor vertrek dien je 100% van de kosten betaald te hebben.

Betalen kan via je persoonlijke pagina met IDEAL. Overschrijven per bank kan natuurlijk ook, vermeld daarbij je naam en projectbeschrijving. Het rekeningnummer is: NL13RABO0140016023 op naam van Stichting de 4e Musketier te Enschede.

Overboekingen per IDEAL worden meteen in je persoonlijke overzicht verwerkt. Overboekingen per bank vragen 2 á 3 weken verwerkingstijd, voordat deze zichtbaar zijn in je betalings-overzicht.


Wat als ik mijn deelname moet annuleren?

Meld dit zo spoedig mogelijk aan het kantoorteam van Muskathlon via de mail.

Houd daarbij wel rekening met de voorwaarden die je bij je aanmelding hebt ondertekent.

De betalingstermijnen en annuleringskosten:

 • Een bedrag van 100 euro betaal je altijd en betaal je bij aanmelding.

 • Bij annulering binnen negen maanden voor de start van de Muskathlon betaal je 25%. Dit bedrag moet door elke deelnemer negen maanden voor de start van de Muskathlon betaald zijn.

 • Bij annulering binnen zes maanden voor de start van de Muskathlon betaal je 50%. Dit bedrag moet door elke deelnemer zes maanden voor de start van de Muskathlon betaald zijn.

 • Bij annulering binnen drie maanden voor de start van de Muskathlon betaal je 100%. Dit bedrag moet door elke deelnemer twee maanden voor de start van de Muskathlon betaald zijn.

Deze annuleringskosten dekken gemiddeld de kosten van zaken als je aan- en afmelding, verwerking van vragen en donaties, een stukje indirecte kosten van de organisatie, annuleringskosten die door vliegtuigmaatschappijen en hotels aan ons worden doorberekend.

Zorg zelf voor een passende reis- en annuleringsverzekering zodat je de kosten voor eventuele annulering hierop kunt verhalen.

NB: Een annuleringsverzekering dekt over het algemeen alleen kosten van onvoorziene zaken als overlijden van een familielid of andere acute nood, maar geen annulering door blessures e.d.. Houd er dus rekening mee dat annuleren toch kosten met zich mee brengt, afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering en de reden en tijdstip van annuleren.

Kunnen mensen of bedrijven ook offline via een bankoverschrijving doneren?

Ja, dat kan. Essentieel is dat de gever de naam van de deelnemer meldt in de omschrijving van de overboeking.

Gebruik deze gegevens: IBAN rekeningnummer NL82RABO0168445190 van Stichting Vrienden van Gerechtigheid in Zwolle (KVK: 55757707, internationaal betalingsverkeer: BIC / SWIFT: RABONL2U).

Houdt er daarnaast rekening mee dat het verwerken van een handmatige overboeking per bank 2 á 3 weken verwerkingstijd nodig heeft, voor je deze op je teller ziet.

Mocht je 4 weken na de datum waarvan je (zeker) weet dat iemand per bank genoteerd heeft deze donatie nog niet in je overzicht zien, neem dan gerust contact op per mail, vermeld naam en bedrag van de gever en eventueel de datum van de gedane donatie.

Meest voorkomend is dat iemand toch vergeten is je naam in de omschrijving te vermelden, waardoor de boekhouding deze niet aan jou heeft kunnen koppelen.

Donaties & sponsors

Waar vind ik een overzicht van de donaties voor mijn Muskathlon deelname?

Je logt in op je persoonlijke omgeving op muskathlon.nl (rechtsboven 'Login'), kiest label 'Muskathlon' en vervolgens de reis van welke je de donaties wil zien. Als je meerdere muskathlons of andere reizen met ons hebt gemaakt zie die hier terug.

Nadat je op je reis hebt geklikt zie je een uitgebreider menu met je persoonlijke gegevens van die reis, maar ook een kopje 'Donaties'.

Hier vind je een tabel met alle donaties die je tot een bepaalde datum hebt ontvangen, zowel via je eigen persoonlijke pagina (Ideal, Mollie), als via de bank, sponsorkindjes en overige offline donaties die bijvoorbeeld via Compassion, Open Doors of THDV zijn binnengekomen. De som van de bedragen in deze tabel is het totaal wat ook in je meter staat.

Kun je zowel online als offline giften binnenhalen?

Ja, dat kan! Online gaat dit via jouw persoonlijke wervingspagina op de website van Muskathlon. De gift is meteen op jouw teller te zien.

Voor het offline binnenhalen van een gift kun je gebruik maken van machtigingsflyers of digitale machtiging via onderstaande websites. De zichtbaarheid hiervan op de fondswerfteller van de deelnemer zal 1-4 weken duren (gemiddeld 2 weken).


Kunnen mensen of bedrijven ook offline via een bankoverschrijving doneren?

Ja, dat kan. Essentieel is dat de gever de naam van de deelnemer meldt in de omschrijving van de overboeking.

Gebruik deze gegevens: IBAN rekeningnummer NL82RABO0168445190 van Stichting Vrienden van Gerechtigheid in Zwolle (KVK: 55757707, internationaal betalingsverkeer: BIC / SWIFT: RABONL2U).

Houdt er daarnaast rekening mee dat het verwerken van een handmatige overboeking per bank 2 á 3 weken verwerkingstijd nodig heeft, voor je deze op je teller ziet.

Mocht je 4 weken na de datum waarvan je (zeker) weet dat iemand per bank genoteerd heeft deze donatie nog niet in je overzicht zien, neem dan gerust contact op per mail, vermeld naam en bedrag van de gever en eventueel de datum van de gedane donatie.

Meest voorkomend is dat iemand toch vergeten is je naam in de omschrijving te vermelden, waardoor de boekhouding deze niet aan jou heeft kunnen koppelen.

Kan iemand op mijn naam een kind sponsoren?

Ja, dat kan en wel op twee manieren:

Laat de sponsor altijd aangeven op het formulier dat ze voor jou als Muskathleet sponsoren door ook jouw voor en achter naam invullen, zodat de kindsponsoring aan jouw naam gekoppeld kan worden.

 • Online-route: Rechtstreeks via https://www.compassion.nl/doe-mee/sponsor-een-kind/ sponsoren in jouw naam kan ook. Dan moet de sponsor ook aangeven dat de reden van sponsorering het steunen van een Muskathleet is. Hierbij is het ook belangrijk dat ze jouw naam erbij invullen!  Door die opmerking toe te voegen, wordt de kindsponsoring bij jouw Muskathlon teller meegeteld.

Zowel bij de offline-route als bij de online-route dien je er rekening mee te houden dat het 3 weken kan duren, voordat alles op het overzicht van jouw wervingspagina te zien is. Dit komt omdat de gegevens eerst bij Compassion terecht komen en daarbij de Muskathlon. Wij proberen dit altijd zo snel mogelijk te verwerken!


Waar is te zien dat iemand op mijn naam een kind sponsort?

Na 3 á 4 weken zou de sponsoring van een kind zichtbaar moeten zijn op het overzicht van jouw persoonlijke wervingspagina. Deze kun je inzien via je persoonlijke Muskathlon omgeving onder het kopje ‘donaties’. Inloggen kan via de website van de Muskathlon met de gegevens die je hier aangemaakt hebt. Je ziet naam en kindcode, startdatum en bedrag (1.000,-) van de sponsoring. Een kindsponsoring kost de donateur ongeveer 33 euro per maand. Gekozen is een bedrag van 1.000 ineens op de teller mee te tellen (ongeveer 3 jaar sponsoring). Dit draagt dus substantieel mee in je doel van 10.000!

Wij kunnen niet zien wie het kind gesponsord heeft en beschikken ook niet over contactgegevens van de sponsor. Wil je dat toch weten, neem dan contact op met Compassion. Al kan het zijn dat zij vanwege privacy die gegevens ook niet delen.

Worden kindsponsoringen ook meegeteld voor het bereiken van het wervingsdoel van €10.000?

Kindsponsoringen worden zeker meegeteld, want er zal voor elke kindsponsoring die door jouw geworven is een bedrag van €1.000 op je teller bijkomen. Dit kan alleen als degene die een kindje gaat sponsoren bij het indienen van die sponsoring aangeeft dat ze sponsoren voor een Muskathleet. Hierbij is het heel belangrijk dat ze jouw naam noteren! Hierdoor weten ze dat het gesponsorde kind voor jouw Muskathlon telt.


Bij Compassion telt een kindje meteen voor 1.000 euro mee. Bestaat er ook zoiets als je voor Open Doors deelneemt?

Jazeker. Iemand die maandelijkse donateur wordt bij Open Doors via jou, doet dit voor een bepaalde periode. Het totale sponsorbedrag van die hele periode wordt bij jouw Muskathlon teller opgeteld. (bijvoorbeeld 3 jaar Lang €14,- per maand is 36 maanden x €14= €500,- erbij op jouw teller

https://www.opendoors.nl/doneren/ondersteun-een-muskathlon-deelnemer/


Telt een maandelijkse donateur via THDV ook mee als bedrag ineens op mijn teller?

Jazeker; een vaste donateur voor THDV die drie jaar lang een bedrag van € 70, € 30 of € 7,50 per maand gaat geven, telt mee in het totale fondsenwerving doel.

 • Een vaste donatie voor drie jaar van €70,- staat voor €2500,- op je teller.

 • Een vaste donatie voor drie jaar van €30,- staat voor €1080,- op je teller.

 • Een vaste donatie voor drie jaar van €7,50 staat voor €240,- op je teller.

Donateurs kunnen dit regelen via de volgende link:
https://www.thdv.nl/muskathlon/sponsor-een-muskathleet-2023


Ik weet dat iemand mij heeft gesponsord maar ik zie het bedrag niet in mijn overzicht?

Donaties die gemaakt zijn via Ideal op je fondswerfpagina kunnen vrijwel niet mis gaan en zijn direct zichtbaar in je overzicht met sponsors. Dit is dus in veel gevallen de meest ideale manier van werven!

Bij overboekingen per bank komt het regelmatig voor dat er een donatie gedaan wordt, zonder dat vermeld is voor welke deelnemer dit bedoeld is. Dan wordt deze donatie niet gekoppeld aan het juiste account.

In dat geval vinden we de donatie over het algemeen snel terug als je contact met ons opneemt en de naam en eventueel bedrag en datum van de gift aan ons doorgeeft. We koppelen die donatie dan alsnog aan de deelnemer voor wie het bedrag bedoeld is. Stuur ons als je dit vermoed gerust een mailtje met de volgende informatie: naam van de donateur, het bedrag en de datum (ongeveer) van de donatie

Hoe preciezer de informatie, hoe makkelijker dit op te lossen is. Een mailtje sturen kan naar muskathlon@de4emusketier.nl

Sponsoringen die verlopen via Compassion, Open Doors of THDV vragen sowieso een wat langere verwerkingstijd, gemiddeld 1 tot 3 weken. Mocht je 4 weken na de start van een sponsoring of maandelijkse donatie via 1 van de Proud Partners nog niets daarvan op je teller zien, meldt dat gerust per email met vermelding van de naam van de sponsor en eventuele andere bijzonderheden die je weet.


Gaat al het verzamelde sponsorgeld naar het goede doel?

Van de verzamelde fondsen wordt ongeveer 10% besteed aan kosten die gemaakt worden voor de organisatie van de Muskathlon. De organisatie- en fondswervingskosten blijven daarmee fors onder de norm van 25% die het CBF (keurmerk) hanteert.

Uit deze 10% worden bijvoorbeeld (deels) kosten van de informatieavonden (huur, materiaal, muziek, koffie, thee), de pre-scouts (verkenning route, contacten leggen in het land), de tickets van de staff (voor zover niet betaald door de staff zelf), organisatie- en salariskosten.

Hierdoor kunnen we de reis/projectkosten voor deelnemers iets lager houden, waardoor de reis voor meer mensen financieel haalbaar wordt.

De kosten zijn echter wel hoger dan die 10%. De overige kosten worden gedekt uit de reissommen van de deelnemers en donaties buiten de Muskathlon om. Dit kunnen we alleen realiseren door de vele betrokken vrijwilligers, 'vrienden van' en ondernemers die tijd, kennis, contacten en financiën steken in het werk van 4M Nederland.


Is het mogelijk een factuur te krijgen voor een donatie?

Een factuur voor een gift is boekhoudkundig een ingewikkelde constructie. Op aanvraag kunnen we wel een donatie bevestiging sturen per e-mail, welke te gebruiken is in de belastingadministratie.

De gegevens die we hiervoor nodig hebben zijn:

 • De naam en contactgegevens van het bedrijf/persoon (waaronder e-mail adres waar de brief heen moet).

 • Het bedrag en de datum van de donatie (wij checken of de donatie daadwerkelijk gedaan is).

Hoe lang duurt het voordat donaties zichtbaar zijn in mijn overzicht en meter?

Dat is afhankelijk van de manier waarop er gedoneerd wordt. 

 • Het meest snel en eenvoudig is de donatie via iDEAL via je eigen persoonlijke pagina. Deze donatie wordt automatisch en direct verwerkt in je overzicht. Promoot deze manier van doneren dan ook zo veel mogelijk.

 • Voor donaties die via een bankoverschrijving worden geboekt, kost het ongeveer twee weken voordat ze zichtbaar worden in je overzicht.

 • Donaties en sponsoringen via de Proud Partners vragen 1-3 weken, voor ze zichtbaar zijn op je teller.

Bij ziekte of afwezigheid van 1 van de betrokkenen of bij extreme drukte (bijvoorbeeld rondom een event of vakantie) of andere onvoorziene omstandigheden, kan het bijwerken vertraging oplopen. Uiteraard proberen we dit tot een minimum te beperken.


Hoe kom ik aan materialen die ik kan gebruiken bij de werving van sponsoren?

Na je aanmelding en registratie ontvang je een welkomstpakket. Hierin zit materiaal dat je kan helpen bij je sponsorwerving. Denk aan tips, machtigingskaarten, meer informatie over de Proud partner (Compassion, Open Doors of THDV) en een trainingsshirt.

Meer materiaal nodig? Dit kan je opvragen bij

Compassion via
https://www.compassion.nl/doe-mee/kom-in-actie/materialen-aanvragen/

Open Doors via
https://www.opendoors.nl/contact/contactformulier

THDV door te mailen naar isabellewolswinkel@thdv.nl