Cause:

Vervolging

Partner:

image/svg+xml

SAMEN TEGEN VERVOLGING

Je ouders negeren je, de overheid wantrouwt je en je buren houden je in de gaten. Kun jij je er iets bij voorstellen? Het is de harde realiteit voor 360 miljoen christenen wereldwijd. Zij hebben dagelijks te maken met vervolging en kunnen hun geloof in Jezus Christus niet in vrijheid belijden.

FONDSWERFDOELSTELLING

Iedere deelnemer gaat de uitdaging aan € 10.000,- op te halen voor het werk van Open Doors. Waarom we voor dit bedrag gekozen hebben? Heel simpel: met dit bedrag kunnen we een significant verschil maken in de levens van christenen die worden vervolgd vanwege hun geloof. Uit ervaring blijkt daarnaast dat dit bedrag voor bijna alle deelnemers haalbaar is.

WELKE SPORTEN

We geloven dat we onze grenzen mogen opzoeken als we echt een verschil willen maken. De Muskathlon vraagt daarom om een extreme sportieve uitdaging. Maar wel één die voor bijna iedereen haalbaar is als je je goed voorbereidt. 

 • Wandelen - 63 kilometer
 • Hardlopen - 21, 42 of 63 kilometer
 • Mountainbiken - 120 kilometer

Reisdata

De Muskathlon Colombia vindt plaats van 8 tot en met  15 november 2024. Als door een reden buiten de invloedssfeer van 4M en Open Doors, de luchtvaartmaatschappijen geen tickets op de aangegeven data voor de meerderheid van de groep kunnen aanbieden, zal de start- en/of einddatum van de Muskathlon aangepast worden. Uiteraard zal dit tijdig gecommuniceerd worden.

Het is niet mogelijk later aan te sluiten of eerder te vertrekken dan de groep.

Reissom

De kosten voor deze reis zijn € 2450,-* Hierin is het volgende inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Accommodatie, transport en alle maaltijden
 • Inspiratieavonden en bijeenkomsten met o.a. trainings- en fondswerftips
 • Medische zorg tijdens de week
 • Het 'jaar van gerechtigheid', een geestelijk voorbereidingstraject op jouw reis
 • Het Muskathlon sportshirt

Niet inbegrepen is:

 • Eventuele extra kosten voor vaccinaties, e.d.
 • Kosten voor sportmedische keuring (vraag bij je verzekering na of dit eventueel vergoed wordt)
 • Eventuele visakosten
 • Eventueel transport van je mountainbike

* De projectprijs is onder voorbehoud. Op basis van de inflatie en stijgende ticketprijzen, kan de projectprijs maximaal 10% afwijken.

Programma

De Muskathlon is een traject van meerdere maanden (minimaal een half jaar) waarin we je willen helpen te leven in dienst van gerechtigheid.

Het hoogtepunt is de Muskathlonweek, waarin je op reis gaat om de vervolgde kerk in dat land te ontmoeten en te bemoedigen. Het is zó goed om het verhaal van de vervolgde kerk met eigen ogen te zien en met onze broers en zussen daar te kunnen bidden.

Ruim van tevoren gaat ons team op pre-scout om de reis voor te bereiden. Na afloop van deze pre-scout wordt het verdere programma van de reis hier gedeeld.

Waarom Colombia?

"We kunnen verhalen nog zo vaak vertellen, het raakt je pas écht als je het met eigen ogen gezien hebt."

In de afgelegen gebieden van Colombia hebben criminele organisaties het voor het zeggen. Christen-zijn is daar gevaarlijk, want guerrillagroepen zien de kerk als een bedreiging voor hun macht en stabiliteit. Regelmatig hebben pastors te maken met doodsbedreigingen, gewelddadige aanvallen en ontvoeringen.

Daarnaast richten gewapende groepen zich op de kinderen van christelijke gezinnen en proberen hen te rekruteren of te ontvoeren om de kerk te ondermijnen. Eenmaal gerekruteerd, worden jongeren gedwongen deel te nemen aan drugshandel, misbruik en moord. Voor meisjes kan betrokkenheid bij gewapende groepen leiden tot verkrachting, mensenhandel of gedwongen prostitutie.

Wat zou jij doen als jij, je vrouw of je kinderen op ieder moment ontvoerd of vermoord kunnen worden? Voor pastors in Colombia is het de werkelijkheid. Ze staan letterlijk in de frontlinie. Zelfs hun vrouwen en kinderen zijn hier het slachtoffer van. Om hun kinderen een veilige plek te bieden, steunt Open Doors de bouw van opvanghuizen in Colombia.

Zet jij je in voor deze pastors en hun gezinnen? In november 2024 reizen we naar Colombia. Kom in beweging en reis mee!

Wat is een Muskathlon?

Deelname aan een Muskathlon verandert je leven voorgoed. Gedurende een traject van meerdere maanden word je niet alleen klaargestoomd om een sportieve prestatie te leveren, maar helpen we om te leven in dienst van gerechtigheid. Muskathleten zijn geen topsporters of superhelden, maar doodgewone mannen en vrouwen die niet anders kunnen dan helpen wanneer een situatie daar om vraagt.

Bekijk video
Doe mee en kom in beweging

Enthousiast geworden?
LAAT JE GEGEVENS ACHTER en wij nemen contact op

Meer weten over de Muskathlon?
Wij nemen graag contact met je op