Cause:

Mensenhandel

Partner:

SINDS 1855

SAMEN TEGEN MENSENHANDEL

Je zou het misschien niet zeggen, maar Nederland telt jaarlijks 6000 slachtoffers van mensenhandel. 80% van deze slachtoffers belandt in de gedwongen prostitutie. Tienduizenden prostituées hebben dagelijks ‘legaal’ seks met meerdere mannen en worden behandeld als een product. En wij Nederlanders vinden dat normaal?

Waarom Nederland & Moldavië?

Moldavië is het armste land van Europa. Vanwege extreme armoede en het ontbreken aan toekomstperspectief verlaten jonge vrouwen hun thuisland en trekken naar West-Europa in de hoop een beter bestaan op te kunnen bouwen..

Tijdens de Muskathlonweek leggen we samen de reis af vanuit Moldavië terug naar Nederland. Een reis die vele vrouwen ons zijn voorgegaan: de reis naar Amsterdam, de Europese hoofdstad als het gaat om prostitutie. Voor deze vrouwen is het een laatste strohalm op een hoopvolle toekomst, om vervolgens achter een raam op de Amsterdamse Wallen of achter gesloten deuren in de prostitutie te belanden.

In ons land hebben wij kernwaardes als 'vrijheid' en 'gelijkwaardigheid' hoog in het vaandel staan. En juist hier zijn talloze vrouwen het slachtoffer van mensenhandel, gedwongen prostitutie en geweld. We willen en mogen dit onrecht niet langer negeren. Het is tijd om op te staan en ons uit te spreken; om vrouwen te laten zien dat wij hen waardevol, belangrijk en bijzonder vinden. Het is tijd om de vrijheid van Jezus door te geven. Het is tijd voor de Muskathlon in Nederland!

Reisdata

De Muskathlon Moldavië-Nederland vindt plaats van 19 tot en met 26 september 2025. 

Reissom

De kosten voor deze reis zijn € 1650,- * Hierin is het volgende inbegrepen:

 • Accommodatie, vliegticket, transport en alle maaltijden
 • Inspiratieavonden en bijeenkomsten met o.a. trainings- en fondswerftips
 • Medische zorg tijdens de week
 • Het 'jaar van gerechtigheid', een geestelijk voorbereidingstraject op jouw reis
 • Het Muskathlon sportshirt

Niet inbegrepen is:

 • Eventuele extra kosten voor sportkleding, e.d.
 • Kosten voor sportmedische keuring (vraag bij je verzekering na of dit eventueel vergoed wordt)
 • Vervoer naar verzamellocatie

* De projectprijs is onder voorbehoud. Op basis van de inflatie en stijgende ticketprijzen, kan de projectprijs maximaal 10% afwijken.

Programma

De Muskathlon is een traject van meerdere maanden (minimaal een jaar) waarin we je willen helpen te leven in dienst van gerechtigheid.

Het hoogtepunt is de Muskathlonweek, waarin je op reis gaat van Moldavië naar Nederland en wordt blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van gedwongen prostitutie en mensenhandel in ons land.

De eerste dagen brengen we door in Moldavië en begeven we ons in de stad en op het platteland om daar de bronverhalen te horen over mensenhandel.

Vervolgens leggen we de route af die de vrouwen en meisjes ook maken: richting de hoofdstad van legale prostitutie, Amsterdam. Onderweg doorleef je een 'experience' waarin de mensenhandelroutes tot de verbeelding spreken.

Dwars door de hele week klinken de woorden vanuit de Bijbel, die ons bemoedingen, aanvuren, troosten en dieper verbinden met Zijn hart voor de wereld. Het wordt een reis om nooit meer te vergeten. Laten we samen in beweging komen en uitstappen voor de slachtoffers van gedwongen prostitutie in Nederland.

FONDSWERFDOELSTELLING

Iedere deelnemer gaat de uitdaging aan € 10.000,- op te halen voor het werk van THDV. Waarom we voor dit bedrag gekozen hebben? Heel simpel: met dit bedrag kunnen we een significant verschil maken in de levens van hen die leven in de situatie van gedwongen prostitutie. Uit ervaring blijkt daarnaast dat dit bedrag voor bijna alle deelnemers haalbaar is.

WELKE SPORTEN

We geloven dat we onze grenzen mogen opzoeken als we echt een verschil willen maken. De Muskathlon vraagt daarom om een extreme sportieve uitdaging. Maar wel één die voor bijna iedereen haalbaar is als je je goed voorbereidt. 

 • Wandelen - 63 kilometer
 • Hardlopen - 21, 42 of 63 kilometer
 • Mountainbiken - 120 kilometer

Wat is een muskathlon

Deelname aan een Muskathlon verandert je leven voorgoed. Gedurende een traject van meerdere maanden word je niet alleen klaargestoomd om een sportieve prestatie te leveren, maar helpen we om te leven in dienst van gerechtigheid. Muskathleten zijn geen topsporters of superhelden, maar doodgewone mannen en vrouwen die niet anders kunnen dan helpen wanneer een situatie daar om vraagt.

Bekijk video
Doe mee en kom in beweging

Liever een andere reis?

Enthousiast geworden?
LAAT JE GEGEVENS ACHTER en wij nemen contact op

Meer weten over de Muskathlon?
Wij nemen graag contact met je op