CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Waarom een Muskathlon? De afgelopen tien jaar sponsoren wij ondertussen drie sponsorkinderen via Compassion en zijn we enorm dankbaar dat we zo gezegend zijn dat we deze drie kinderen in Kenya, Rwanda en Uganda kunnen en mogen ondersteunen om hun hierdoor een betere toekomst te geven dan de meeste kinderen in armoede op dit moment hebben. Onze oudste is alweer 19 en studeert zelfs aan de universiteit. Wat een zegen om zo niet alleen deze kinderen, maar ook hun families en daardoor een dorp te kunnen laten groeien naar een beter leven. Ook ben ik inmiddels zelf twee keer in Afrika geweest en heb daar met eigen ogen kunnen zien wat het betekent voor kinderen en gezinnen dat er sponsors zijn die zich inzetten om door financiële ondersteuning dit mogelijk te maken. De impact die het heeft op de kinderen is niet voor te stellen. We mochten twee van onze kinderen ontmoeten en het zien van het geluk in hun ogen op het moment dat ze je herkennen is onbeschrijfelijk. Het was voor mij dan ook een erg emotioneel moment om Sarah in Rwanda in de armen te kunnen sluiten, dat moge duidelijk zijn. Het is altijd wel een droom geweest om, in navolging van zovele Muskathleten voor mij en Dineke in het bijzonder, ook zelf ooit eens een jaar apart te zetten en een Musketier te worden in deze strijd tegen onrecht en armoede. En nu, vier jaar nadat ik het estafettestokje van Dineke heb gekregen na haar Muskathlon Uganda 2019, mag ik mezelf gaan voorbereiden op mijn eigen Muskathlon Uganda 2025! Samen met Dineke ga ik in februari 2025 weer naar Uganda. Mijn uitdaging zal zijn dat ik 63 kilometer ga wandelen in het mooie Uganda, het groene hart van Afrika. Daar ga ik wandelen voor Compassion, de mooie partnerorganisatie van 4M die over de hele wereld kinderen onderbrengt in sponsorprogramma’s in de hoop en verwachting hen een kans te geven uit de armoede te komen en een beter leven op te bouwen voor hun familie en dorp. En jullie kunnen daarin een hele belangrijke partner worden. Mijn uitdaging is om het komende jaar apart te zetten en te gaan trainen voor mijn sportieve uitdaging en een bedrag van 10.000 euro bij elkaar te krijgen. Ik ben daarbij wel jullie hulp nodig. Als dit verhaal jullie aanspreekt, kun je sponsor worden van een kind in armoede in een land naar keuze of Compassion een kindje voor je uit te laten zoeken. Voor een klein bedrag per maand kun je dan levensveranderend bezig zijn voor deze kinderen en help je mee in de strijd tegen onrecht en armoede wereldwijd. Voor slechts iets meer dan 1 euro per dag (het inkomen van een gezin in armoede) kun je een kind sponsoren. Een klein bedrag voor een grote zegen.