CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Hallo, mijn naam is Dineke Prins en ik ga in 2025 mee doen aan de Muskathlon in Uganda. Doormiddel van mijn sportieve prestatie (Marathon hardlopen) wil ik me inzetten om recht te brengen op plekken zoals nu in Uganda waar zoveel onrecht heerst. Ik wil uitstappen en een ander geluid in deze wereld brengen. In 2019 ben ik ook met de Muskhatlon naar Uganda geweest, ik ben geraakt door wat ik daar heb gezien. Kinderen die opgroeien in bizarre omstandigheden, geen huis hebben en vaak moeten werken zodat het gezin eten heeft om te leven. Ik heb met eigen ogen gezien wat het betekend voor kinderen en gezinnen dat ze een sponsor krijgen die hen financieel willen ondersteunen. De impact die het heeft op kinderen is niet voor te stellen. Hierom wil ik me inzetten voor deze kinderen. Kinderen een toekomst bieden, zodat ze naar school kunnen, zodat ze in ekgeval één maaltijd op een dag krijgen. Hoop brengen op de plek waar ze wonen. Mijn uitdaging is om het komend jaar apart te zetten en om 10.000 euro bij elkaar te krijgen. Wil jij mij daar bij helpen? Dit kun je doen door sponsor te worden van een kind in armoede, voor een klein bedrag in de maand, 1 euro per dag maak jij voor deze kinderen een wereld van verschil. Mocht dit jou nu aanspreken neem dan contact op met mij. Ik reken op jou!!