P1260664-2.png

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een kind? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Klik op de button en scroll naar beneden naar de sectie 'Sponsor een kind'.

P1240984.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
P1240850.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Is het eerlijk dat jij en ik in Nederland zijn geboren? Nee. Het had net zo goed andersom kunnen zijn. God roept ons om te zorgen voor onze broers en zussen, ook voor hen die ver weg wonen en wat eigenlijk té ongrijpbaar is. Juist daarom reis ik mei 2024 naar Kenia om de Muskathlon te rennen, om recht te doen, om tijd door te brengen met mijn broers en zussen daar en hen écht te zien. Leuke sportieve uitdaging zou je zeggen, maar er komt meer bij kijken dan 42km rennen in een warm land. Ik zet mij in voor kinderen die het niet zo goed getroffen hebben als ik. De marathon rennen is voor mij namelijk niet de grootste uitdaging. Dat is om het flinke bedrag van €10000,- op te halen en tijd te investeren in de opdracht die God ons geeft: heb je naaste lief zoals jezelf. Ik hoop dat je mij wilt bijstaan in dit proces om samen recht te doen voor de kinderen in Kenia. Want zij zijn de toekomst! Hoe je het beste kunt helpen? Door een kind te sponsoren. Op die manier geef je hem/haar een toekomst door geld, maar nog belangrijker: door het kind te zien, contact te leggen zodat zij in zichzelf gaan geloven :) Daarnaast helpt het doneren van losse bedragen ook zodat in Marsebit nieuwe waterpompen geplaatst kunnen worden en elk gezin toegang heeft tot schoon drinkwater. Help je mee?