P1260664-2.png

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een kind? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Klik op de button en scroll naar beneden naar de sectie 'Sponsor een kind'.

P1240984.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
P1240850.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Ik heb het geluk gehad om meerdere keren naar Afrika te mogen reizen. Elke keer maakt het continent een diepe indruk op me. Uiteraard de prachtige natuur, maar vooral de mensen. Het leven met de dag en blij zijn met hele kleine dingen. Wat kan ik nog veel leren van deze mensen! Een marathon lopen, zit al een lange tijd in mijn gedachten. Meerdere keren ben ik gevraagd om mee te gaan met een Muskathlon. Toen bekent werd dat er een Muskathlon georganiseerd wordt in Kenia, hoefde ik niet meer na te denken. Het trainen voor een marathon zal echt een lichamelijke uitdaging zijn voor me. Graag wil ik ook de uitdaging aangaan om minimaal EUR10.000 aan sponsorgeld op te halen. Wat is het mooi om op deze manier impact te maken. Met eigen ogen heb ik gezien wat voor verschil Compassion maakt. Ook jij kan een bijdrage leveren aan het werk van Compassion.