P1260664-2.png

BLIJVENDE IMPACT MAKEN OP HET LEVEN VAN EEN GEZIN DAT LEEFT ONDER DE GEVOLGEN VAN EXTREME ARMOEDE?
P1240984.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
P1240850.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.


Ook mee op reis?

Motivation

Mijn naam is Hidde Voorwinden, ik ben 19 jaar oud en studeer aan de universiteit in Utrecht. Ik heb besloten om een marathon te lopen voor het goede doel en ik wil graag uitleggen waarom dit voor mij zo'n belangrijke prestatie is. Allereerst vind ik het lopen van een marathon een leuke sportieve uitdaging. Het vergt veel doorzettingsvermogen, training en discipline, maar als de finish bereikt is neem je die ervaring voor altijd mee. Maar ik loop deze marathon niet alleen voor mezelf. Ik wil graag opkomen voor de armoede en door geld in te zamelen voor het goede doel hoop ik bij te dragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen die het minder goed hebben dan ik. De situatie in Kenia is erg slecht en ik hoop, door de armoede onder ogen te komen en daar heen te reizen, ook echt fysiek een steun te zijn voor de mensen daar. Wat deze marathon nog meer bijzonder maakt, is dat ik het samen met een van mijn beste vrienden doe. Het is mooi om te zien hoe we elkaar steunen en motiveren om deze uitdaging aan te gaan. Samen kunnen we elkaar over de finishlijn slepen en de vreugde van de overwinning delen. Tot slot zie ik dit als een geloofsavontuur. Het vergt niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale kracht en vertrouwen. Door dit avontuur aan te gaan, laat ik zien dat ik geloof in mezelf, mijn vriend en de goede zaak die we steunen. Maar gelukkig weet ik dat we dit niet alleen hoeven te doen, we hebben een God die ons steunt en bij ons is. Het is een combinatie van geloof en sportieve prestaties, dit maakt het voor mij extra bijzonder.