CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Ik doe mee aan de muskathlon omdat het me een vet mooie uitdaging lijkt! Een halve marathon rennen in Rwanda, een plek waar ik als klein meisje een poos gewoond heb, toen ik zag dat er ook een muskathlon in Rwanda gaat komen wist ik gelijk dat ik dit wou doen. Ik was nog niet begonnen met hardlopen wat ik al een poos wou dus dit was een goede reden om te starten:) Ik kijk er naar uit om zo’n mooie uitdaging aan te gaan in een land waar ik al jaren van droom om naar terug te keren!! Het mooiste vind ik nog dat ik wat kan betekenen voor de mensen van dit land, ik ga me inzetten om 10.000 euro te verzamelen en hoop sponsors te vinden voor kinderen uit dit mooie land. Wil jij helpen? Graag!! Ik hoor graag van je!