CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Stel je voor, je wordt geboren in een welvarend land en groeit op in een liefdevol gezin. Het is voor jou gewoon om drie keer per dag te eten, om naar school te kunnen gaan, te spelen, te leren en ook nog af en toe op vakantie te gaan. Stel je voor, dat je zelf een gezin hebt, moeder bent en de kinderen voor wie je zorgt kun je te eten geven, je kunt ze naar school laten gaan, je kunt op vakantie en oh nog zoveel meer.. Besef je je dan, hoe bevoorrecht je bent? Verlang je dan te delen van wat jij hebt gekregen, terwijl zoveel anderen smachten naar basale levensbehoeften, de dingen die jou haast 'gewoon' zijn? En als je dat wilt delen, hoe in de vrede doe je dat dan? Ach, er zijn duizenden manieren om te delen van wat je kreeg. Denk groot, denk klein, delen kan altijd en is lang niet altijd materialistisch of financieel. Vaak is het haast onzichtbaar en dat vind ik juist zo prachtig. Maar nu, voor mij....een Muskathlon. Een halve marathon rennen, €10.000 inzamelen voor het liefdevolle werk van Compassion... Dat is best groot. En een ding. En toch. Wat kijk ik er nu al naar uit om op zoek te gaan naar sponsoren voor kinderen in Rwanda. Rwanda, het land dat mijn hart in 2008 veroverde toen we daar zeven maanden mochten wonen als gezin. Rwanda, het land van duizend heuvels, het land van duizend herinneringen. Het land waar ik graag voor op sta, waar ik best 'groot' voor wil doen en met liefde zichtbaar voor wil worden.  Natuurlijk kan ik 'groot' doen niet alleen, verre van dat zelfs. Ik kan je hulp goed gebruiken! Wil je helpen? Wat fijn! Laat het me weten! Denk je erover om de toekomst van een kind te veranderen door via Compassion sponsor te worden? Wauw, dat zou gaaf zijn! Delen kan dagelijks en ik wil me keer op keer realiseren; grote dingen zijn eigenlijk een heleboel kleine dingen bij elkaar.Ik kijk uit naar de kleine dingen, die samen zullen maken dat de Muskathlon Rwanda 2025 groots zal worden en een verschil zal maken in kostbare mensenlevens. Omdat zij het waard zijn.  Net als jij, net als ik.