Verhalen

Liveblog Muskathlon Marokko

Via deze liveblog zullen we de gehele dag updates plaatsen over de sportdag. Ideaal om de deelnemers vanuit Nederland te kunnen volgen dus! Belangrijk om te weten: we proberen zoveel mogelijk updates te delen, maar kunnen niet alles delen. Wees dus niet ongerust als je geen updates over een specifieke deelnemer langs ziet komen.

De starttijden zijn als volgt:
3:00: start wandelaars (63 km)
7:15: start hardlopers (21 en 42 km)

3.15 De wandelaars zijn gestart, Arie, Janno en Jolanda zijn op pad. Na devotion  en gebed vol goede moed begonnen aan de 63 km wandelen.

5.45 De wandelaars zijn weer op pad voor de derde ronde van 5 km. Met frisse moed stappen ze de donkere woestijn weer in. Ondertussen lichten steeds meer tenten in ons kamp op, de runners maken zich klaar voor het ontbijt.

7.00 De wandelaars zijn na een korte stop weer op pad. Nu de 21 km ronde op. Johanna sluit aan en is zo blij voor Arie, die al de hele nacht heeft kunnen lopen!

7.15 De laatste check en briefing van de vrijwilligers, de runners zijn al wat ongeduldig, ze staan te trappelen om te gaan die toppers.

7.57 En ze zijn onder luid gejuich vertrokken. Na een inspirerende bemoediging van Tiemen en het samen bidden van het onze Vader

9. 30 De eerste runners komen in zicht van post 6, wie zouden het zijn?

9.40 Tiemen en lokale broeder komen voorbij, gaat super!

9.45 En daar heb je Simon, Stefan en Hendrik. Gaat goed, lekker. Ze genieten samen!

9.50 David, Maarten, Hans komen voorbij. We horen het alweer: "Gaat lekker. ja, gaat goed!" Koelen en even wat drinken en door.

9.59 Op de vraag hoe het gaat: Jos: "Bidden voor hamstring!! Pittig en gaat goed." Tim: "gaat goed!" Henk: "goed hoor, groeten aan Anja mijn vrouw. Even zeggen dat ik van haar hou." Damian: "mijn knie he".

10.09 Mark komt aan. "God is groot en Hij draagt ons op handen, gaat zo gemakkelijk, kan maar een ding zijn."Maartje: "Gaat super, bijzonder te merken hoeveel kracht iedereen heeft. "Richard: Zo ff rust en zo met de volgende groep weer door!

10.13 Tiemen en onze broer over de finish. Fantastisch gedaan! Tiemen voor thuis; "Lieverds van me, hele dikke hug van mij!"

10.18 Theo en Ariet komen voorbij. Gaat goed zeggen ze. En weer door.

10.20 Hendrik, Simon en Stefan komen arm en arm over de finish. Ze knielen na de finish op God te danken. Simon: 'We zijn begonnen op onze knieeen en eindigen ook op onze knieeen.

10.23 Jarnno komt langs post 7 en heeft 33 km erop zitten, Tiemen geeft hem verkoeling met een koude spons. Hij voelt zich erg goed en zit er lekker in. Stefan vraagt of hij nog een boodschap voor thuis heeft: 'Zeg maar dat ik van mijn vrouw hou'!

10.24 Emma en Dianne komen ook langs voor een water top, Ze hebben er 18 km op zitten en zien er fris uit. 'We gaan lekker op schema en genieten van de route'.

10.28 Hans komt over de finish na een prachtige halve marathon. Op de vraag hoe hij het vond zegt hij: De Heere heeft me kracht gegeven. Maarten en David hebben we enorm geholpen.

10.29 Maarten en David komen zich verkoelen. David zegt: 'Het gaat donders mooi'! Maarten zegt: 'We gaan de sahara kapot maken'.

10.30 Amber en Peter komen binnen en grijpen direct na de chips. Amber zegt: 'Ik vond de waterstops heel fijn en behapbaar. Ze ziet een parralel met de wedloop van het leven. Elke keer een rustpunt waarbij je door geloofsgenoten wordt aangemoedigd.' Peter zegt: 'De wedloop ziet ik al een woestijnreis met pieken en dalen en dan opeens een oase waar je tot rust kan komen'. Peter geniet enorm om dit samen met zijn dochter te doen en dat emotioneerd hem!

10.33 Marjan komt binnen en drinkt een pakje sap en koek. Ze voelt zich enorm bemoedigd door alle ontmoetingen met haar vervolgde broers en zussen. Dat maakt haar dankbaar en klein.

Hans vertelt een fantastisch getuigenis: Ik heb maar tot max. 5 km getraind door hoesten en ziekte. Daarna kreeg hij steeds last van zijn hamstring. Vandaag vertelt hij dat hij vleugels kreeg. Op 16KM had hij het heel zwaar, loper David had dit in de gaten en keerde om, samen liepen ze versterkt door. Dit heeft Hans intens geraakt, er werd na me omgekeken en ik had dit nodig om door te kunnen gaan. Wat zegent God ons op deze reis.

10.39 Hendrik is bijgekomen van de halve marathon. Hij heeft klein beetje last van zijn enkel. Zijn eerste reactie is: 'Praise the Lord'! Groetjes aan alle familie en vrienden in Urk! NOR VUREN!

10.44 Rachel komt even langs voor de blog. Ze is relaxed en het gaat goed! Heb je nog een boodschap voor thuis: 'Ik hou erg van Kees en de kinderen'. Kees dank voor je gebed!

10.46 Mark en Maartje komen over de finish! De halve marathon zit erop! Ze hebben muziek opstaan, opwekkingsliederen hebben ons erdoor heen gehaald. Maartje is dankbaar en heeft MEGA genoten! Elnathan heeft me zo goed aangemoedigd en ben hem heel dankbaar! Mark zegt: 'Een makkie'! Nee grappie, ik ben gedragen door God, niet normaal!

Na een kleine 5 minuten heeft Mark weer praatjes en hij is de oude! 'Als ik na deze dag nog steeds twijfel dan loop ik nog een rondje, wat is God groot'! Ik hou van mijn vrouw en kids en heb geen moment aan ze gedacht maar toch bedankt! Zo kennen we Mark weer! Een pracht vent!

10.54 Tim en Henk komen bij de waterpost aan! 24 KM hebben ze erop zitten! Henk zegt: 'Het gaat goed, ik ben even verkeerd gelopen maar daarna komt het goed'. Jos komt een paar seconden later binnen.

10.56 Theo komt ook binnen! Hij is wel goed gelopen, 22KM. Hij zegt: 'No pay, no glory'!

10.57 Damian komt over de finish, hij draagt zijn schoenen in zijn handen en komt op blote voeten over de finish. Hij heeft de halve marathon afgerond! 'Ik raad iedereen aan om de laatste KM op blote voeten te doen'.

10.59 Richard is ook binnen, de halve marathon afgerond. Hij zegt: Sanne hoeft zich geen zorgen meer te maken, het gaat goed met mij. Ik vond het echt een geweldige ervaring en het team heeft me er doorheen gesleept!

11:00 Ariet is op de helft, ze komt wat drinken. Ze neemt een banaan en ziet er fris uit.

11.02 David komt binnen en heeft er 26KM op zitten. Het gaat ontzettend goed en voelt zich sterk en vol vertrouwen. Hij is klets nat en heeft de rijkelijk gebruik gemaakt van de sponzen.

10.03 Jos, Tim, Ariet, Maarten en David gaan we door met hun Marathon!

Mark heeft zin in een magnum, jongens betaal je je scheel en is er geen eens een ijsje aanwezig. De groep ligt wederom in een deuk.

11.10 Dianne en Emma, moeder en dochter komen sprintend naar de finish! De halve marathon zit erop! Een laatste klimmetje, een big smile en ze zijn er! Emma zegt: 'Het viel me alles mee'. Een leuke ervaring voor iedereen aan te raden.

11.14 Loes, Nelleke en Marjolein komen binnen bij het waterpunt. 18KM en nog een klein rondje. Marjolein zegt: Het gaat goed, het is niet te warm! Ik voel me sterk en heb goed geslapen! We gaan door tot het einde! Nelleke zegt: 'We zijn strijders tot het einde'! Loes: 'Het gaat goed, we houden vol voor onze vervolgde broer en zussen! Ze heeft geen last meer van verhoging en griep, prijs de Heer!

11.18 Janno komt weer binnen bij het waterpunt. 36KM zitten erop! 'Alle eer aan Hem' is zijn eerste reactie, hij gaat weer door voor de grote ronde!

Dianne zegt: 'Het was pittig maar het is me heel erg meegevallen'. Ze is lekker een broodje aan het eten. Deze week was zoveel meer mooier dan we hadden gedacht, deze ervaring hadden we niet willen missen'.

Richard komt met een bijzondere getuigenis. Hij had last van zijn rechterknie en kon niet goed genoeg trainen. Vanmorgen vroeg is er voor mij gebeden en ik heb de halve marathon pijnloos uitgelopen, ik heb niets van mijn knie gemerkt! Dank God voor dit grote wonder!

11.22 Peter en Amber komen over de finish! Ze vallen elkaar in de armen. Peter geeft een diepe zucht en kijkt opgelucht. Prachtig om vader en dochter zo te zien, wat een ervaring om samen te beleven!

11.25 Marjan komt over de finish met haar handen in de lucht! De hele groep staat rondom en moedigen haar aan! Ze valt Anja om haar hals en er voelt een dikke knuffel! Wat een top prestatie. Vanmorgen vroeg klonk haar wekker een tijdlang, haar mede Muskathleten moesten haar wakker maken, ze had niets gemerkt van haar wekker. Marjan zegt: 'Dit was de meest relaxed halve marathon die ik heb gelopen, ik ben constant bezig geweest om het land te zegenen. Ik ben zo dankbaar voor deze week'

Tiemen en Simon zijn een soepel team, steeds als er Muskathleten aankomen schieten ze uit hun luie stoel in de schaduw en pakken ze de finish vlag. Fantastisch dat deze geestelijke leiders de groep mogen dienen!

De fotograaf Hanneke is als een vis in het water. Wat een zegen om alle emoties te mogen vastleggen. Deze muskathlon in de woestijn is echt een unieke beleving. Ze geniet van alle deelnemers en is dankbaar om hier te zijn.  Heel veel kusjes Maurits, Michael en Eliza.

Richard vertelt over een hond. Hij is vanmorgen om 03.00 met de wandelaar meegelopen en bij de start van de hardlopers is hij ook de eerste 6KM meegelopen. We hebben hem Shoekran genoemd, dat betekend 'Dank je wel' in het Marrokaans.

11.44 Sportleider Frank komt bij de Finish aan. Het is een zeer uitdagende editie, hoe de route loopt en of iedereen de bordjes snapt. De spanning is er nu af en gelukkig nog geen blessures. Alle Muskathleten geven Frank complimenten voor de route, iedereen heeft genoten. Frank vind het dubbel bijzonder dat zijn eigen zoon David meeloopt. Hij is mega trots op zijn zoon!

11.55 Wandelaar Arie komt aan bij de waterpost. Meer dan 40KM gewandeld!

11.56 Jolanda komt langs de waterpost en loopt direct door. Heb je nog wat te zeggen voor de blog? 'Een kus voor de kinderen, ik hou van jullie'.

11.57 Johanna zit op 21KM wandelen en is heel dankbaar voor de mooie route, ik heb niet veel kunnen trainen door blessures, wat een zegen dat ik dit al heb mogen afleggen.

12.07 Maarten en David komen binnen bij het waterpunt. Ze hebben 35,8 KM hardgelopen. Ze zien er fris en sterk uit. Ze gooien flessen water over hun heen. David zegt: 'Het gaat zo lekker, het is gewoon hemels!' Maarten zegt: 'Het is zwaar, het is doorbeuken en bidden'. Bidden jullie met Maarten mee?

12.10 Janno komt weer binnen bij de waterpunt. Damian heeft een ronde met hem mee gewandeld. Janno heeft de 40KM gepasseerd, hij neemt een cola en wat chips. Een natte spons in zijn nek en hij wilt graag weer door. Hij blijft op de korte route om elkaar beter in de gaten te houden.

12.14 We zien Loes, Nelleke en Marjolein aankomen in de verte, ze gaan finishen voor de halve marathon.

12.16 Ze zijn er! Loes en Nelleke vallen elkaar huilend in de armen. Marjolein, Anja en Marjet voegen zich erbij. De man van Loes en haar kinderen staan ook bij de finish, een bijzonder moment. Een enorme ontlading na een slechte nachtrust en fysieke ongemakken. Ze danken God dat alles is gelukt!

Marjolein: Het is zo mooi geweest en bijzonder dat het nu achter de rug is. Ze is geraakt dat de lokale christenen ons diende bij de waterpunten, wat een verbondenheid met het lichaam van Christus.

Nelleke zegt: 'Ik heb een hele mooie tocht gehad, ik samen met de Heer gelopen en met Hem gepraat. De via Dolorosa kwam steeds in mijn gedachte, hij heeft het zo zwaar gehad. Ik ben zo blij in mijn hart dat ik de vervolgde kerk mocht ontmoeten en dat ze mij zo hebben bemoedigd.

Loes zegt: 'De Heer was aan mijn zijde, Hij ondersteunde mij'. Ik liep gewoon niet alleen, hij gaf me zoveel kracht. Alle eer aan Hem! Super tof dat mijn gezin aan de finish stond om het laatste stuk aan te moedigen.

12.27 Jos is helaas uitgestapt op 31 KM, het is erg warm en de zon in scherp. Het was een zware tocht en niet verstandig om door te gaan. Jos pakt gelijk zijn mobiel en wilt zijn vrouw bellen. De groep staat om hem en is ontzettend trots op zijn prestatie!

Ik vraag Jos wat gaat er door je hoofd: 'Arise and Shine'. Ik heb genoten om samen met mijn zoon Tim te lopen, het is een prachtige tocht geweest. Ik vond het bijzonder om Esther weer te ontmoeten. De geheime gelovigen uit Noord-Afrika, ik heb haar een diepe knuffel gegeven!

12.38 Jolanda heeft even wat gegeten, gerust en gaat weer verder met haar wandeltocht!

12.51 De eerste Marathon loper is binnen! David! Wat een strijder! Bij de finish had hij nog twee KM nodig om de afstand te voltooien. Zoals we David kennen rent hij nog even door om de marathon te voltooien. Zijn vader, sportleider Frank rent het laatste stukje met hem mee. David zegt: 'Ik ben fris en heb goed gelopen, genoten van de vergezichten! Zo blij met de toptijd van 4 uur 17 minuten met ruim 700 hoogtemeters!

12.55 Arie en Johanna komen over de finish, meer dan 45 KM gewandeld. Ze zijn zo dankbaar maar wel vermoeid! Ze vallen elkaar in de armen en er komen emoties los!

13.04 Maarten is de tweede marathon finisher! Wat een top prestatie, iedereen vliegt om zijn nek! Hij heeft het zwaar gehad maar er komt een enorme ontlading. Damian heeft een groot stuk met hem mee gerent voor mental support, wat een topper!!

13.08 Janno is weer binnen, weer 5 KM gewandeld! Hij moet nog 15 KM lopen, hij ziet er goed uit. Hij geniet ervan, eet een hapje chips en begint met insmeren tegen de zon.

Maarten zegt: David en ik hebben veel samen gerent, heel gezellig echter na 25 KM werd het steeds zwaarder. Na 36 KM had ik het erg zwaar en werd de hitte me teveel. Even gerust bij de waterpost en toen heeft Damian me het laatste stuk naar de finish gebracht. Ik voelde me zwak en afhankelijk maar na een kort gebed kreeg ik nieuwe kracht. Deze reis is onvergetelijk, ik had de combinatie tussen sport en de vervolgde kerk ontmoeten niet willen missen.

13.30 Tim, Henk, Ariet en Theo zijn nog bezig met hardlopen. Janno en Jolanda zijn nog aan het wandelen.

13.43 Daar komt Tim aan! Jos is een stuk teruggelopen en rent samen met zijn zoon over de finish. Geweldig! Een marathon afgerond!

13.45 Henk komt over de finish! Hij heeft het zwaar gehad met de hete zon! Hij is opgelucht dat het erop zit!

13.47 Jolanda en Amber zijn weer bij de waterpost, ze neemt een cola mee en gaat weer verder met een rondje van 5KM.

Henk zegt: 'Het was weer als van ouds, pijntjes boven 30 km, echter heb ik nu een goede reden, over een paar weken mag ik opa worden'.

Tim zegt: 'Mijn pa heeft zes jaar geleden beloofd om samen met mij de marathon te rennen, toen hij moest stoppen was dat een tegenslag. Gelukkig was Henk aanwezig om met mij verder te lopen. Ik vond het prachtig om met mij pa te finishen. Als je hier loopt en je ziet de lokale gelovigen bij de waterposten staan dan raakt dat me diep. Je hebt een jaar lang getraind en ingezet, wat een geloofshelden zijn het voor mij. Ik wil Denise, mama, broer en schoonzus van harte bedanken voor al hun support!

13.59 David zegt: Ik wil graag mijn moeder & broer bedanken voor al hun support. Ook mijn huisgenoten in Zwolle. Ik koester enorm dat ik samen met mijn vader mocht finishen!

14.12 Janno is weer binnen, nog twee rondes 10 km. Ik vraag aan hem hoe het gaat? Of ze voor mij willen bidden dat ik het mag vol houden! Wiebe (videograaf) gaat een ronde meelopen!

14.14 Theo en Ariet zijn binnen! Wat een toppers, ze hebben beide een marathon voltooid! Er volgt een grote group hug! Ze stralen allebei van oor tot oor en zijn blij dat het erop zit!

Theo zegt: 'Als je denkt dat je niet meer kan, heb je nog 40% procent' quote Kamp van Koningsbrugge. Zal ik nog een rondje rennen? Er klink hard gelach. Hij is opgelucht en pakt gelijk een cola-tje!

Ariet is geemotioneerd, ze zegt: 'Het is loodzwaar maar het is het allemaal dubbel en dwars waard.' Een lieve groet aan mijn man en mijn (schoon)ouders!

16.14 Janno komt eraan, we zien hem in de verte, hij gaat als eerste wandelaar finishen! 62 KM....

16.17 HIJ IS BINNEN! De hele groep, sommige nog in het shirt tenue anders fris gedoucht juichen hem toe! De laatste 30 meter zet hij het op een sprint! Wat een sterke kerel, een doorzetter! Wij zijn onwijs trots dat hij in onze groep aanwezig is. Janno zegt: 'Ik denk dat het bedje vanavond wel lekker ligt'.

Janno vertel wat hem het meest bij blijft. Vanmorgen rond 09.00 uur kwam onze lokale gelovigen Esther naar hun toelopen. Zij zong hun toe en spraak een zegen uit. Dit raakte Janno wetende wat zij allemaal heeft meegemaakt. Hij ziet er scherp uit en zegt: 'Als de mensen van de blog nog willen sponsoren, dan kan dat, zoek mijn pagina maar even op ;)' Zijn gezin mag onwijs trots op hem zijn!

16.23 We zien Jolanda in de verte aankomen, zij is de laatste sporter op de route. Nog 3 rondes van 5KM, 3 uurtjes...

19.00 Na 16 uur en meer dan 60KM wandelen is daar onze Jolanda! Geëmotioneerd en met haar vinger naar boven gericht loopt ze door een erehaag van deelnemers heen. Een diepe buiging voor deze geweldige prestatie. Alle deelnemers zijn binnen en we gaan met elkaar de maaltijd vieren. Bedankt voor jullie betrokkenheid en steun! Alle eer aan Hem, Hij heeft ons vandaag vleugels en bescherming geschonken!

EINDE LIVEBLOG

Verhalen

Dag 3: het verhaal van Abdel

Lees volgende Story
WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.56 (4).jpeg