Verhalen

Dag 3: HET VERHAAL VAN ABDEL

We begonnen de dag met een sfeervol ontbijt bij kaarslicht. Stefan verzorgde de dagopening over de wedloop van het leven. We lopen allemaal dezelfde niveaus van het leven door. De hoge bergen, de vlaktes van de vallei en de diepe dalen. Steeds hebben we een keuze om God in deze fases te betrekken en Hem deelgenoot te maken. Het is dan wel nodig dat we onze zolderkamers openstellen. Onze diepste geheimen en kwetsbare plekken mogen aan het licht komen. Gelukkig hebben we geloofsgenoten om ons heen die ons aanmoedigen om staande te blijven. Paulus schrijft: 'Ik heb de goede strijd gestreden, de finish behaald en het geloof behouden!' Er ligt een prachtig vooruitzicht voor ons klaar en Jezus is een plek aan het voorbereiden. Tot die tijd mogen we onze blik op Hem richten.

Daarna was het tijd voor de eerste training! Sportleider Frank nam de groep mee over een mooie trail rondom de Kasbah. Een route van 4,7 KM waarmee de Muskathleten konden wennen aan het klimaat van Marokko.

Na een korte douchebeurt met kaarslicht stapten we de bus richting een prachtige Oasis. Daar ontmoetten we Abdel (schuilnaam) 28 jaar, met zijn petje achterstevoren en een shirt met Romeinen 10:15 erop. 'Waarom houdt Allah alleen van moslims en niet van joden en christenen?' Zijn vader kon geen antwoord geven en zei: 'geloof het gewoon'. De imam vertelde hem hetzelfde: 'stop met vragen en geloof het gewoon'. Door het stellen van deze lastige vragen werd Abdel van de koranschool geschopt.

Maar waarom houdt Allah niet van alle mensen? Online zag Abdel een artikel met de volgende titel: 'God houdt van alle mensen.' Abdel was getriggerd en ging op zoek naar antwoorden. Een christelijke website bracht hem antwoorden. Hij ging studeren en las het Nieuwe Testament elke drie maanden volledig uit.

Toen brak de ramadan aan en de cultuur verplichtte hem om mee te doen. Het bracht hem in verwarring en na twee weken vasten, stopte hij abrupt. Hij valt op zijn knieën en vraagt God om hulp, wilt U zich openbaren aan mij? Op dat moment hoorde Abdel een stem: 'ga de Bijbel lezen, daar staan je antwoorden.'

Abdel zei het bekeringgebed en gaf zijn leven aan Jezus: "Ik kon het met niemand delen. Mijn vader zou me vermoorden. Ik maakte een fake Facebookaccount aan en nodigde al mijn familieleden uit. Vanuit daar ging ik christelijke video's en Bijbelteksten delen. Mijn broer ontdekte dit account door op zijn telefoon te kijken. Mijn broer ging naar mijn vader en mishandelde mij en zette me uit huis. Ik had de keuze terug te keren naar de Islam en weer welkom te zijn. Vervolgens heb ik twee weken in een park geleefd. Ik zat diep in de put en dacht dat ik niets meer te verliezen had. Daarom ben ik gaan evangeliseren via social media. Mijn vader kwam achter het account en gaf mij aan bij de politie. Ik werd acht uur ondervraagd en werd toen weggestuurd. Vervolgens kwam ik in een safe house terecht. De vrouw die het huis leidde zei tegen mij: Jij bent mijn zoon, je bent welkom. Ik werd bemoedigd met een nieuwe familie en werd bevestigd om te blijven evangeliseren en om kerken te stichten."

Abdel laat zijn shirt zien van Jezus op een motor. "Zo werk ik, via mijn motor wil ik huiskerken bemoedigen en versterken met de ondersteuning van Open Doors. We worden gesterkt door de Agapè liefde van God en deze liefde willen we delen met heel Marokko! We hebben veel opvanghuizen nodig voor jongeren die door hun familie worden verstoten. Meer mama’s die tegen verstotelingen kunnen zeggen: 'Jij bent mijn zoon en welkom in deze geestelijke familie van Christus!"

Op een door fakkels verlichte binnenplaats zongen we met elkaar Jezus Overwinnaar. Tiemen opende met ons het Woord. ‘Vanavond wil God zaken met je doen.’ We werden geïnspireerd door het boeiende verhaal van David en Goliath. Vervolging is zo’n Goliath. We horen en zien het deze week in de ontmoeting met Abdel, met Esther. Het verhaal van David leert ons dat je geen getrainde soldaat te hoeft zijn om te doen wat God van je vraagt. Om de Goliath in jouw leven te verslaan in de Naam van de Heer. Ook als de mensen om je heen je hiervan proberen te weerhouden.

Na de overdenking was er ruim de tijd voor persoonlijk gebed.

Dankbaar voor weer een indrukwekkende en gezegende dag kruipen we onder de wol!

WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.56 (6).jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.57.jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.56.jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.56 (5).jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.55 (2).jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.56 (2).jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.55 (1).jpeg WhatsApp Image 2024-03-05 at 09.37.55.jpeg
Verhalen

Dag 2: ontmoetingen met geheime gelovigen

Lees volgende Story
WhatsApp Image 2024-03-03 at 23.21.22 (1).jpeg