Verhalen

Liveblog Muskathlon Uganda 2024

Via deze liveblog zullen we de gehele dag updates plaatsen over de sportdag. Ideaal om de deelnemers vanuit Nederland te kunnen volgen dus! Belangrijk om te weten: we proberen zoveel mogelijk updates te delen, maar kunnen niet alles delen. Wees dus niet ongerust als je geen updates over een specifieke deelnemer langs ziet komen.

De starttijden zijn als volgt:
23:00 (22:00 NL’se tijd): start wandelaars (63 km)
4:00 (3:00 NL’se tijd): start ultrarun (63 km)
5:00 (4:00 NL’se tijd): start mountainbikers (120 km) en marathon (42 km)
6:30 (5:30 NL’se tijd): start halve marathon (21 km)

Goedemorgen! Helaas hadden we een aantal technische problemen, maar vanaf nu kunnen we de liveblog gelukkig bijhouden! Tenminste, je weet nooit hoe het gaat, maar we hebben goede hoop!

Om 7:15 zijn de laatste deelnemers (45 minuten later dan gepland) uiteindelijk gestart. De sfeer is ontzettend goed en het gaat fantastisch!

9:22 De eerste deelnemer op de halve marathon is binnen! Het is niemand minder dan ons eigen crewlid Lennart!

9:27 De volgende halve marathonners komen samen over de finish: Robert en Stijn hebben hun 21 kilometer erop zitten. Goed gedaan toppers!

9:35 Er zijn komen weer een aantal Muskathleten over de finish. Matthias, Sander, Daniel, Bert en Rik-Jan hebben een halve marathon voltooit. Joost komt ook over de finish en heeft er zelfs al een hele marathon op zitten. Wat een prestaties van jullie allemaal!

9:38 En daar komt de eerste vrouw over de finish: Simone heeft haar halve marathon erop zitten! Goed gedaan!

9:45 De sfeer bij de finish is geweldig. We zijn de afgelopen dagen al enorm verwend qua muziek en dans, maar dat feestje gaat hier gewoon weer verder!

9:48 Het zijn niet alleen de deelnemers uit Nederland die aan het sporten zijn, er doen ook meer dan 150 locals mee! Hoe bijzonder is het om samen te kunnen sporten met de mensen die we de afgelopen week ontmoet hebben! Inmiddels zijn er 16 locals gefinisht, waaronder een aantal marathonlopers!

9:54 En daar zijn de volgende marathonlopers: ook Bert-Jan en Taco van Vuuren hebben hun 42 kilometer volbracht. Goed gedaan mannen!

9:55 Ook onze 'eigen' Jesse komt over de finish. Hij heeft er weer een halve marathon op zitten!

9:56 Dat onze sportleider Martin mooie routes kan bouwen wisten we al, maar ook de locals hier zijn het met hem eens: 'the track is perfect!'

9:57 De route loopt vandaag heen-en-weer tussen twee Compassionprojecten: 21 kilometer de ene kant op en weer 21 kilometer terug. Dat betekent dat de fietsers maar liefst drie keer heen en weer rijden! Inmiddels is een groot deel van de fietsers weer langs de finish gekomen, wat betekent dat zij beginnen aan hun tweede ronde van 42 kilometer.

10:01 Daar komt weer een groepje van drie Muskathleten over de finish: Arjen, Tjeerd en Janno hebben hun halve marathon voltooid!

10:02 En ook Bernice en Henrik komen samen over de finish! Ook zij hebben een halve marathon gelopen. Toppers!

10:05 De gefinishte deelnemers zien er nog -relatief- fit uit! Tijd voor een feestje bij de finish dus!

10:07 Jacob, een van de geestelijk leiders van deze reis, heeft zijn halve marathon er ook op zitten. Lekker bezig!

10:08 Bert zegt: "de laatste 3 km had ik het zwaar en ging ik bidden. Ineens rende een vrouw naar me toe en pakte me bij de hand. Ze sleepte me er een stukje doorheen. Net wat ik nodig had!"

10:10 Het gaat hard nu: ook Rachel. Else en Christine komen over de finish en hebben er 21 kilometer op zitten!

10:14 Anne-Marit is gefinisht op de halve marathon!

10:14 Ewart komt binnen en heeft er een hele marathon op zitten!

10:15 Thijmen komt binnen na een marathon te hebben gerend. Wauw, goed gedaan!

10:16 Kleine correctie: waar we eerder Taco de Haan doorgaven, moest dit Taco van Vuuren zijn.

10:23 En daar is weer een groep halve marathonlopers: Anouk, Annemarie, Isa, Noëlle, Sera, Matthijs, Patrick en Julia komen over de finish!

10:24 Daar zijn de volgende twee marathonlopers: goed gedaan Kees en Daan!

10:27 Yes, Hannah en Anne Ruth hebben hun halve marathon ook voltooid. Goed gedaan, dames!

10:30 Terwijl het steeds wat warmer wordt, blijven de deelnemers binnenkomen. Weer twee finishers: Marnix op de marathon en Natasja op de halve marathon!

10:31 Roselie heeft ruim 80 kilometer gefietst en geeft aan dat ze klaar is voor vandaag. Een verstandig besluit, want wat zijn de omstandigheden hier zwaar. Geweldige prestatie, Roselie!

10:32 Het wordt steeds drukker hier bij de finish: daar zijn ook Yesper en Marianne. Ze hebben 21 kilometer hardgelopen en kunnen nu lekker feest gaan vieren.

10:35 Lieke, Joëlle en Melanie komen ook samen over de finish! Ook zij hebben er een halve marathon op zitten!

10:40 Annemarie, Anouk, Noëlle en Isa: "We zijn echt gedragen door God naar de finish".

10:45 Even een update over de wandelaars: zij zijn vanochtend rond 7:30 uur aan hun laatste 21 kilometer begonnen. Nanda is op dat moment uit voorzorg uitgestapt, maar heeft dus wel de hele nacht gewandeld! Ruim een uur geleden is ook Joke uit voorzorg gestopt. Ook zij heeft echt heel veel kilometers gemaakt en we zijn enorm trots op haar! De overige drie wandelaars zijn dus nog onderweg en gaan goed!

10:50 Het wordt steeds warmer op het parcours. Gelukkig hebben we een fantastisch medisch team mee die alle deelnemers goed in de gaten houdt. Het zou kunnen dat sommige deelnemers die nu nog op het parcours zijn iets eerder teruggestuurd worden naar de finish. Iedereen levert echt ongelofelijke prestaties vandaag. Bij deze even een extra shout-out naar het medisch team: bedankt voor jullie geweldige inzet, Mariska, Sander en Harmen!

10:53 En daar zijn Sabine en Jasmijn! Ook zij hebben de halve marathon voltooid!

10:54 Onder luid applaus komt ook Cor over de finish! Ook hij heeft een halve marathon gelopen.

10:57 'Als ze in Oeganda zo fantastisch kunnen dansen, zullen wij ze ook eens wat laten zien', schijnen onze deelnemers te denken. Of de polonaise heel veel indruk gaat maken, weet ik niet, maar het is wel enorm gezellig hier!

11:05 Thijs komt over de finish! Ook hij heeft ruim 80 kilometer gemountainbiket onder deze loodzware omstandigheden! Roselie heeft het laatste stukje toch ook nog even met hem meegefietst. Goed gedaan allebei!

11:16 Helaas is Peter vanochtend vroeg al gevallen. Gelukkig is er niks ernstigs, maar hij kon zijn tocht helaas niet vervolgen.

11:23 Ja, daar zijn Miranda en Amanda! Ook voor hen zit de halve marathon erop!

11:24 Dit betekent dat alle halve marathonlopers gefinisht zijn. Goed gedaan, toppers!

11:28 Madeleine en Seger komen samen over de finish en hebben de marathon voltooid. Goed gedaan!

11:41 Wauw, 111 kilometer op de mountainbike: Jesse en Eli hebben het gedaan en komen samen over de finish!

11:43 Nu is hij wel echt binnen: Taco de Haan heeft zijn marathon voltooid!

11:44 Ben je de Muskathlon vandaag (of de hele week) al aan het volgen en begint het stiekem wel een beetje te kriebelen? Volgend jaar gaan we weer drie keer met Compassion op Muskathlon. De reizen naar (opnieuw) Uganda en de Filipijnen zitten al vol, maar er zijn nog wat plekjes vrij voor Rwanda. Alle informatie vind je op www.muskathlon.nl/reizen/rwanda-2025.

11:57 Niels Kos heeft maar liefst 50 kilometer hardgelopen en komt over de finish. Goed gedaan, topper!

11:58 De man die deze week een aantal blogs voor zijn rekening heeft genomen, komt nu over de finish na 111 kilometer mountainbiken. Super gedaan, Hendrik Pieter!

12:04 Ook Wout en Wichert hebben maar liefst 111 kilometer gemountainbiket en komen samen over de finish! Alle mountainbikers zijn nu binnen.

12:05 En daar is Geerten! Hij heeft zijn ultrarun volbracht, wauw!

12:06 Nog geen minuut later is daar de volgende ultraloper: ook Anjo heeft het gehaald!

12:08 De laatste wandelaars hebben het ook gehaald: geweldige gedaan Rianne, Arie en Niels Verbouw!

12:08 We hadden de finish van Jan Kaljouw even gemist, maar hij kwam om 11:28 samen met Madeleine en Seger over de finish en heeft een marathon gelopen!

12:08 Iedereen is gefinisht! Wat een ontzettend bijzondere dag hebben we met elkaar gehad! Hulde aan alle deelnemers, welke stuk voor stuk fantastische prestaties hebben geleverd. Ook enorm veel dank aan de crew en alle lokale hulp die deze dag georganiseerd hebben. Jullie allemaal bedankt voor het meelezen en -leven! Wij sluiten dit blog en gaan een feestje vieren!

Verhalen

Dag 6: handen vol hoop

Lees volgende Story
IMG_0671.jpg