Verhalen

Vrijdag 3 mei 2024

Het is zover: de Mozaiek Kenia Muskathlon is van start! In twee verschillende groepen vertrokken we naar Kenia. De eerste groep verzamelde om 5.00 uur op Schiphol en vloog via Frankfurt naar Nairobi, de tweede groep stapte begin van de middag op het vliegtuig. Aan het einde van de avond waren we weer herenigd in het hotel. En na een korte briefing voor de volgende dag en gebed, was het tijd om de hotelkamers op te zoeken.

Zaterdag 4 mei 2024

Na een zeer korte nacht was het vroeg opstaan. Na een goed ontbijt zijn we de dag gestart met een bezoek aan de sloppenwijken van Nairobi. Vorige week is Nairobi getroffen door heftige overstromingen. Er is veel schade aangericht in de sloppenwijken waardoor het broze bestaan van de mensen in de slums direct onder druk komt te staan.

En ook vandaag waren er in de ochtend flinke regenbuien in Nairobi. Met zes busjes gingen we op pad. Iedere busje bezocht een ander Compassion project in de sloppenwijk. Naast een enthousiaste verwelkoming en kennismaking met de kinderen en de lokale Compassion medewerkers was het tijd om in kleinere groepen huisbezoeken bij een aantal sponsorkinderen thuis te doen. Het waren bijzondere, inspirerende en soms ook ontroerende ontmoetingen. Er is voor elkaar gebeden en soms ook gezongen met elkaar. Harten zijn geraakt.

Als groep hebben we tevens mogen zien wat de impact van de overstromingen is geweest en ook nu nog is. Vanuit Nederland zijn er in de koffers schriften, pennen en kleding meegegaan in de koffers om de getroffen kinderen en gezinnen ook op een praktische manier te ondersteunen.

Na een heerlijke lunch op de projecten vertrokken we met de minibusjes richting Isiolo. Na een rit van ongeveer 5,5 uur kwamen we aan op onze bestemming voor de komende dagen.

Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-1.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-4.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-5.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-8-52386.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-14.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-16.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-20-73809.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-22.jpg
Verhalen

Dag 6: de kracht van getuigen en bidden

Lees volgende Story
WhatsApp Image 2024-03-07 at 20.02.23 (1).jpeg