Verhalen
MAANdagavond

De avond begint weer met een heerlijke maaltijd. Na het eten staat er dit keer geen devotion op het programma, maar neemt sportleider Martin ons mee in de sportpresentatie. Aan de hand van deze presentatie krijgen de deelnemers alle informatie die zij nodig hebben, zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de Muskathlon sportdag. Als de alle vragen beantwoord zijn, is het tijd voor een volgend hoogtepunt: onder luid applaus ontvangen alle atleten hun startnummer. Waar de meest deelnemers de afgelopen dagen alweer vergeten waren dat we ook nog gaan sporten, verschuift de focus nu langzaam weer richting de sport.

DINSdag

Elke grote dag begint vroeg. De Muskathleten beginnen er langzaam aan te wennen. Het ontbijt en de kop heerlijke Afrikaanse koffie staat om 06.00 uur al voor ons klaar. Binnen een mum van tijd begeven we ons al weer op een Ferry, onderweg naar onze volgende bestemming. De geluiden van de Serengeti klinken nog na in ons hoofd en waaien er langzaam een beetje uit terwijl we varen. We steken het staartje van het Victoriameer over en verplaatsen ons als groep van Mwanza naar Sengerema. Vandaag staat het ziekenhuisbezoek op de planning.

De drie coasters (busjes) zijn afgeladen met verwachtingsvolle reisgenoten. In de vroege ochtend worden al diepgaande gesprekken gevoerd, wat inmiddels meer dan normaal is geworden. Het hart van ons allemaal krijgt volop de ruimte om geraakt te worden en gevuld te worden met liefde en medeleven voor onze medemensen. Aangekomen bij het ziekenhuis gaan we door de hekken aan de voorkant van het hoofdgebouw en rijden via een zandweg naar een plek op het terrein waar we de busjes parkeren. Vriendelijke medewerkers van het ziekenhuis onthalen ons met enthousiasme. Nadat de groep in tweeën is gesplitst, beginnen we aan ons bezoek.

De ene groep brengt een bezoek aan het pleeghuis, welke ook op het grote terrein van het ziekenhuis staat. De andere groep wordt, langs alle afdelingen, door het ziekenhuis geleid. Na een uur wisselen we zodat iedereen een helder beeld krijgt van het dagelijkse reilen en zeilen van dit missieziekenhuis.

Het is fantastisch om te zien welke ontwikkelingen het ziekenhuis het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Naar aanleiding van de vorige Muskathlon was het ook mogelijk om het ziekenhuis te zegenen met verschillende materialen en instrumenten die nu flink worden ingezet. Ook de noodgenerator doet zijn werk perfect. Sinds de komst van deze generator is er geen patiënt meer gestorven vanwege een gebrek aan stroom. Dit jaar mochten we ook bijdragen aan de nieuwe ambulance voor het ziekenhuis. Het 33 jaar oude beestje had zijn trouwe dienst bewezen, maar was eigenlijk al heel veel jaren aan vervanging toe. De nieuwe ambulance is een aanwinst voor het ziekenhuis en zal in zorgvuldig beheer de aankomende 33 jaar zijn plicht vervullen. Daar gaan we in ieder geval voor.

We kunnen je nog eindeloos veel meer vertellen over alle ontmoetingen en ontwikkeling die we hebben gehoord en gezien, maar er moet ook nog iets te vertellen zijn wanneer we weer in Nederland zijn. Na het bezoek aan het ziekenhuis is het al snel tijd om terug te gaan naar het hotel om de laatste zaken voor morgen voor te bereiden. Morgen is namelijk de grote dag. En ja… die begint ook heel vroeg. 04.00 uur aan het ontbijt, 05.00 uur naar het startproject en om 06.00 uur de start van de Muskathlon sportdag. Voor een aantal atleten klinkt het startschot vanavond al. De wandelaars gaan door de nacht heen en lopen de ochtend tegemoet. Deze dappere atleten banen de weg voor de rest van de groep.

Voor we starten, duiken we nog eerst de Bijbel in om alles wat we voelen en ervaren in het juiste licht te zetten. De wandelaars worden gezegend en de geluiden van aanbidding en dankzegging worden nog uitgezongen vanuit het hotel over het Victoriameer. Je kunt de liveblog volgen om de deelnemers in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van hun sportieve prestaties.

Verhalen

Liveblog Muskathlon Tanzania

Lees volgende Story
DSC03814-8.jpg