Verhalen

Ebenhezer is 6 jaar en wees als hij op een dag wordt meegenomen door een ‘oom’ en op een vissersboot terecht komt. Daar moet hij het zware werk doen van volwassen mannen. Werk dat niet geschikt is voor een kind. Als op een dag de boot omslaat, is hij in levensgevaar. Hij kan nog net aan land komen. Hij is dan 9 jaar. Ebenhezer kreeg 50 dollar voor drie jaar werken op het Lake Volta.

MAKKELIJKE PROOI

Hoewel kinderarbeid officieel verboden is in Ghana, worden er nog steeds duizenden kinderen als slaaf ingezet als goedkope arbeidskrachten op de vissersboten. Kindslaven dus. Ze worden geronseld door mannen die naar de dorpen komen op zoek naar kwetsbare gezinnen en kinderen.

Kinderen in extreme armoede zijn zeer kwetsbaar en een makkelijke prooi voor iedereen die misbruik van hen wil maken. Extreme armoede brengt vaak uitbuiting, misbruik en verwaarlozing met zich mee.

RECHT OP BESCHERMING

Compassion biedt kinderen bescherming tegen dit soort praktijken. Door ze te leren dat ze rechten hebben en dat ze voor zichzelf op mogen komen. Door ze te weerbaar te maken. En als het nodig is voor ze op te komen als advocaat. Kinderen hebben er namelijk recht op om beschermd te worden.

NIEUWE HOOP

Toen Ebenhezer uiteindelijk thuiskwam, meldde zijn oma hem aan bij het Compassion-project. Hij zit nu op de middelbare school en wil werktuigbouwkundige worden. “Ik dank God en mijn sponsor en voor Compassion. Ik wil hard werken en iets bereiken zodat mijn familie een beter leven krijgt. Ik heb nu hoop op een betere toekomst.”

Deze blog verscheen eerder op https://www.compassion.nl/blog/minidocu-kindslaaf-op-een-visserboot/

Verhalen

Gevolgen van de wereldwijde inflatie

Lees volgende Story
CC-KE0770-food&nutrition-03-2208.jpg