Verhalen

Liveblog Muskathlon Ghana

Via deze liveblog zullen we de gehele dag updates plaatsen over de sportdag. Ideaal om de deelnemers vanuit Nederland te kunnen volgen dus! Belangrijk om te weten: we proberen zoveel mogelijk updates te delen, maar kunnen niet alles delen. Wees dus niet ongerust als je geen updates over een specifieke deelnemer langs ziet komen.

De starttijden zijn als volgt:
22:15 (00:15 NL’se tijd): start wandelaars (63 km)
3:00 (5:00 NL’se tijd): start ultrarun (63 km)
3:30 (5:30 NL’se tijd): start mountainbikers (120 km)
5:30 (7:30 NL’se tijd): start halve marathon (21 km) en marathon (42 km)

00:18 Nadat het het afgelopen kwartier gegoten heeft, regent het nu gelukkig nog maar zachtjes. De wandelaars zijn vertrokken! Heel veel succes Grietje, Peter, Henny, Leonora, Dave, Ruud en Annemieke!

12.27U: Hier de eerste update vanuit onze Muskathlondag, Helaas was het eerder niet mogelijk dit te doen. Wegens heftige regenval afgelopen nacht was een heel groot deel van de track verwoest en onbewandelbaar. Alle handjes waren nodig om het in goede banen te leiden. Dat: gecombineerd met het gebrek aan goed internet maakt dat dit de eerste update is. Excuses voor het ongemak. Maar...we zijn alive en wel!

12.30U; Het sportteam heeft de hele nacht doorgewerkt om toch een route neer te zetten voor de wandelaars, fietsers en renners. En het is GELUKT. De Muskathlon kon écht door gaan!

12.32U: Om iets voor 6u zijn we naar de start gelopen. Hier hebben we de laatste inspirerende woorden gehoord van Arjen, waarna we eensgezind op één knie knielden en het Onze Vader uitspraken. Zo bijzonder dit als familie te mogen doen.
12.33u: De ultra renners (rennen 63KM) zijn om 3u gestart. We gaan hen, en de wandelaars die al de hele nacht lopen, op de track ontmoeten.
12.35U: Elke 3 km is er een waterpost en is er eten en koeling, De sfeer zit er goed in en voor we het weten volgt de volgende waterstop.

12.37u: Het is dus een beetje met terugwerkende kracht: maar de eerste Muskathleten zijn gefinisht!! Alle halve marathon-renners zijn binnen. Wat een toppers en wat zijn we trots.

12.38u: de eerste marathonlopers druppelen ook binnen. Zo is Nathan zojuist gefinisht!
12.39U: ja ja, ook de ultralopers druppelen binnen. Na een tocht van 63km zijn Hans, Christiaan & Jaap ook gefinisht. Wat een knappe prestatie!

12.40u; Jolande en Rianne die 21km gewandeld hebben komen heel trots en blij over de finishlijn. Ze liepen op samen met een Compassionmedewerker. 
12.42U; het is hier bij de finishlijn één groot feest. Het is in een dorpje vlak naast een project van Compassion. Alle kinderen van het project zijn hier, samen met hun ouders en vele vrijwilligers. De muziek gaat nu aan dus we worden vast en zeker nog getrakteerd op mooie dans. De Muskathleten puffen ondertussen even uit.
12.45U; De ontlading bij de gefinishte Muskathleten is groot. De emoties, knuffels en complimenten vliegen hier rond. Dat we dit mogen doen samen met de Ghanese community is zo gaaf. Er zijn zoveel mede-broers en zussen uit Ghana die ons steunen en helpen deze dag (en hele week). Er is genoeg drinken en verzorging en zoveel flexibiliteit rondom alle veranderingen.
12.47U: Het is trouwens de eerste Muskathlon die een uur van tevoren nog veranderde (door de chaos op de track vanwege het noodweer). Een bijzondere primeur.

12.50u: hopelijk komen de berichten goed binnen. We struggelen wat met het internet. Ook dit past bij deze dag en deze week: zoals je het soms hoopt, plant of verwacht...loopt het soms toch zo anders. Maar we voelen ons door alles heen zo gedragen door Onze Hemelse Vader. En we voelen ook enorme steun van het thuisfront. Dank voor al het medeleven en de leuke berichtjes!
12.52u: Marathonloopster Annemiek is zojuist gefinisht. Een prachtig onthaal bij de finishlijn, en terecht!
12.53U: kort hierna volgen ultra-runners Cor & Robert. Geweldig mannen!
13U; de tijden kloppen hier trouwens niet helemaal. Maar dat geeft niks want de tijd maakt niets uit.
13.05U: we wachten in spanning af op de fietsers, de marathonlopers en de wandelaars. Laatstgenoemden lopen inmiddels al zo'n 13 uur. Zullen er al blaren zijn?
13:09U: nu we toch aan het wachten zijn...een groot woord van dank voor de organisatie. Er is zóveel werk verzet en dat wordt gewaardeerd en gevoeld. Van medici tot sportleiders en iedereen eromheen.
13.10U: een deel van de fietsers kwamen net langs! Ze moeten nog 38km. Go toppers! Jullie kunnen het!
13.11u: er is weer rumoer want we zien twee marathonlopers de finishlijn naderen. Geerten & Christian zijn binnen!
13.20u: er lopen en fietsen een aantal Muskathleten langs! Ze moeten nog zo'n 6km rennen en een stukkie langer fietsen. We zien nog lachende gezichten.

13.25u: Donny, Maike, Martha, Linde en Janneke gaan beginnen aan de laatste kilometers.

13.25u: Onze fietser Corné komt over de finish!! Wat zijn we trots en we applaudiseren hard voor hem.
13.30u: Marathonloper Martijn is er bíjna! Nog 4km te gaan! Hij gaat het halen!
13.34u: Ah oh, Ruben (Bosman) is al een poos binnen. Hij zou eerst de 21km rennen, maar hij ging zo lekker dat hij er 35km van maakte!! Wat een prestatie.
13.35u: Onze topper Mark heeft zojuist de finish gehaald. Wat zijn we trots.
13.36u: Daar is Jacob! Wauw, wat geweldig en wat een liefde bij de finishlijn. Zijn marathon zit erop.
13.37u: daar druppelen steeds meer toppers binnen. De marathon is zojuist gefinisht door Douwe, Koen, Finn en Renger
13.42 Wandelaar Henny is ook binnen! De hitte werd hem teveel, dus hij houdt het heel verstandig bij 50 km. Wat een prestatie!
13.44 Ook Henk heeft zijn marathon voltooid, wat een topper!
13.48 Het wordt te warm en de deelnemers die voorbij komen bij de finish moeten helaas stoppen. Voor Jesse zit het erop na 110 kilometer fietsen! Een geweldige prestatie onder deze bizarre omstandigheden!
13.51 Ook komt Bart-Jan over de finish na 120kilometer fietsen. Geweldig!
13.53 Op dit moment is het hier 32° en de gevoelstemperatuur ligt op maar liefst 35 °. Vandaar de de track leeggehaald wordt.
13.55 Helmer is ook binnen na het lopen van zijn hele marathon! Wat een prestatie, de medaille wordt uitgedeeld en deze is zeker verdiend.
13.57 Ook onze vier topper; Harro, Jurgen, Willem-Pieter en Christian zijn de finish lijn over! Ondertussen trekt de zon achter de wolken, tijd om lekker te koelen.
13.59 Matthijs en Matthijs zijn ook over de finish lijn en zijn klaar met de hele marathon.
14.05 Hand in hand, zij aan zij komen ook Martijn en Donnie aan na hun prestatie van een hele 42km!
14.06 Ook komt Grietje hand in hand met een Ghanees kindje aanwandelen na 63km gewandeld te hebben. Super knap!
14.13 Onze enige vrouwelijke fietser komt binnen, Annemiek! Wat geweldig en binnen een goeie tijd.
14.14 Dit betekend dat al onze fietsers binnen zijn, wat een prestatie!
14.26 Ook Hanneke van Es is over de finish na een prestatie van 42km hardlopen.
14.35 Ook Janneke, Linde, Martha en Maaike komen de finish over. Wat een toppers.

...
...............

...

...

...

...
...
  ...
  ...
 • ...
 • ...
  ..................
  ..................
  ..................
  Verhalen

  Dag 5: een dag van hoop

  Lees volgende Story
  -HP-6019.JPG