Verhalen

dinsdag 7 mei 2024

In alle vroegte zijn we vanochtend in kleinere groepen in landcruisers en busjes vertrokken naar Marsabit. Marsabit is noordelijker gelegen dan Isiolo en daardoor nog meer geïsoleerd. De reistijd naar de projecten varieerde, maar voor een aantal gelegen locaties was de rit toch al snel zo’n 5 uur. De soms eenzame weg naar het gebied was mooi en ook een goede plek om dieren te spotten. Langs de weg was op sommige plekken de gevolgen van de heftige regenval en overstromingen van een eind december en begin januari nog goed te zien.

Alle groepen zijn gastvrij ontvangen op de projecten. Er waren nieuwe ontmoetingen met sponsorkinderen, wat zorgde voor bijzondere en dierbare momenten.

Het was de lange reis zeker meer dan waard! Hilde: “Bij Marsatbit town verlieten we de hoofdweg en reden met onze auto via een hobbelige zandweg naar het project. Toen we de poort van het project binnenreden en uit de auto’s stapten, renden er zo’n 300 kinderen op ons af. Allemaal wilden ze een high five,  ons aanraken of een praatje maken. Het was overweldigend. De kinderen vormden een erehaag, terwijl wij naar binnen liepen. Eenmaal binnen kregen we een plekje op de eerste rij, daarna kwam een groot deel van de kinderen achter ons zitten. Ze wilden niets missen en probeerden zich allemaal naar voren te wurmen, waardoor de plastic stoel waarop ik zat, steeds verder naar voren werd geduwd. Een aantal jongeren deed een dans voor ons en daarna mochten we ook meedoen. We hebben ons aan elkaar voorgesteld en voor elkaar gebeden. De hartelijkheid van de medewerkers van het project en de kinderen raakte mij recht in mijn hart. Zonder dat je elkaar kent, voel je je al met hen verbonden. Verbonden door Jezus.  Zo bijzonder dat ik dit mee mocht maken.”

Ook vandaag waren er ontmoetingen met sponsorkinderen. Soms wat onwenning, omdat niet alle kinderen Engels spreken en het contact via een tolk verliep. Maar ook al spreek je elkaars taal niet, door elkaar in de ogen te kijken en met elkaar bijvoorbeeld een spelletje te spelen, raak je in verbinding met elkaar. Stefan en Michiel mochten namens WAY Godana ontmoeten. Godana wordt al jaren gesponsord door WAY. Stefan had een WAY shirt voor hem meegenomen met de tekst ‘We love because He loved us first’ en dat zorgde direct voor een klik. Gedurende het bezoek waren beiden dan ook onafscheidelijk.

Op een aantal van de vandaag bezochte projecten zijn, mede dankzij de hulp van Mozaiek, watervoorzieningen gerealiseerd, zoals een waterput of waterzuiveringsinstallaties. We hebben kunnen zien wat de impact is van veilig en schoon drinkwater, voor zowel het project als de community. Voor deze reis is door ieder deelnemer geld ingezameld wat ten goede komt aan kindersponsoring en het waterproject. Het waterproject is een meerjarig project wat  in 2021 is gestart door Mozaiek in samenwerking met Compassion met als doel om alle projectlocaties en hun directe omgeving te voorzien van schoon en veilig water.

Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-31.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-29.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-43-54981.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-1-15089.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-33.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-12-14563.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-6-37180.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-22-63192.jpg
Verhalen

Dag 4: Waardevolle ontmoetingen én de trainingsronde

Lees volgende Story
Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-10-31782.jpg