Verhalen

Dag 5: Genieten van Gods schepping

In dit blog neemt een van onze deelnemers, Henrik Pieter, ons mee in zijn ervaringen op dag 5 van de Muskathlon.

Kleine oogjes bij het ontbijt vandaag. Vandaag moesten we echt om 6 uur in de bus zitten. Dat betekent: ontbijt om 5 uur. Zelfs de dames in onze bus (die normaal voor de vrolijke noot en het nodige kabaal zorgen) zijn stil tijdens het begin van de reis. Zelf heb ik maar 4 uur slaap gehad omdat ik gisteren mijn fiets nog in elkaar heb gezet. Maar ik voel me totaal niet moe! Mijn fiets prepareren ging boven verwachting makkelijk en het geeft een heerlijk gevoel dat dit klaar is. Het moment van de waarheid komt nu wel dichterbij… Vanwege alle indrukken die wij hier meekrijgen, was ik bijna vergeten dat ik nog een missie had: 120 km mountainbiken. Inmiddels ben ik er wel achter dat deze reis allang niet meer gaat over; wel of niet 120 km, hoe laat starten we, tot hoe laat is het veilig? Deze Muskathlonreis is zoveel meer, zoveel betekenisvoller voor de mensen in Oeganda. En ook voor onszelf! Meer dan ik mij had kunnen voorstellen.

Vandaag gaan we een prachtige kant van Oeganda ontdekken. We gaan op safari. Even een dag om alle indrukken te verwerken. In de bus is het rustig en terwijl ik naar buiten kijk, zie ik het prachtige Afrikaanse landschap aan mij voorbijgaan. We zitten net aan het einde van het regenseizoen dus het is behoorlijk groen. Mijn gedachten gaan nog even terug naar gisteren. Hoe ik tijdens de getuigenissen van de vrouwen die ontvoerd waren aan mijn dochters moest denken. Die zijn allemaal in de leeftijd waarop deze vrouwen ontvoerd werden… Hier kan en wil ik niet eens aan denken!

Als we het nationaal park binnen rijden is iedereen toch wel een beetje opgewonden. En we krijgen een cadeautje van Hem, want we zien het allemaal: giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden, apen, antilopen en verschillende vogels, waaronder de grijze kroonkraan. Deze vogel is de nationale vogel van Oeganda. We komen echt ogen tekort.

Na de busreis stappen we op een boot voor een tocht op de Nijl. Hier zien we nog meer olifanten en nijlpaarden. Ik probeer iedere keer de schoonheid van de natuur te vangen met mijn mobieltje, maar dit lukt niet. We hebben gelukkig een fantastische cameraman bij ons die alles vastlegt. Dus ik stop mijn mobiel weg en geniet drie uur lang van het uitzicht. Tussendoor heb ik nog een mooi gesprek met een van mijn teamgenoten. Mooier wordt het niet!

Het mooie aan deze reis is dat de aanwezigheid van God al de hele week zó voelbaar is! Vandaag ook weer. In de gesprekken met elkaar, in de prachtige natuur, in het olifantenkalfje dat we zagen vandaag. In de prachtige Nijl, in de apen, in de krokodil, in de uitgestrekte uitzichten. Zijn kracht was bijna voelbaar Murchison Falls! Zijn creativiteit in de schepping die zichtbaar is in de diversiteit aan kleuren, dieren, planten, vogels en insecten.

We hebben vandaag 15 uur al reizend doorgebracht waarvan 10 uur in de bus! Vooraf zou ik hier niet voor tekenen, maar alles was de moeite waard! Woorden schieten tekort om het gevoel van deze dag te omschrijven… Gelukkig hebben we de foto’s nog.

IMG_8871.jpg IMG_9983.jpg IMG_8699.jpg IMG_0037.jpg IMG_8864.jpg IMG_0072.jpg IMG_8676.jpg IMG_8409.jpg
Verhalen

Dag 4: schrijven met tranen

Lees volgende Story
IMG_9875.jpg