Verhalen

Zondag 5 mei 2024

Vanochtend waren we te gast bij EAPC Isiolo Town Church, de grootste kerk van Isiolo. Deze kerk werkt samen met Compassion.  Vanuit Mozaiek hebben we op deze locatie onder meer een goede watervoorziening geïnstalleerd, waarmee al het regenwater kan worden opgeslagen, gezuiverd en gebruikt.

We werden met open armen ontvangen en welkom geheten bij onze broers en zussen. Wat is het mooi en bijzonder om elkaar zo te ontmoeten en met samen God te aanbidden in zowel Engels als Swahili. Kinderen, jongeren en volwassenen hebben ons verschillende liederen mét bijbehorende dans laten horen. Want muziek en dans is hier in Kenia onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus stil zitten was er niet bij.

Emiel Hop deelde wat over de samenwerking tussen Compassion en Mozaiek en Kees Kraayenoord ging ons voor in gebed. De preek tijdens de dienst werd gedaan door Jesse van Melle, waarbij het verhaal van de verlamde man (Johannes 5) centraal stond. En voor alle gasten uit Nederland was er door de kinderen een persoonlijk cadeautje gemaakt: een Keniaans armbandje met de eigen naam.

Na de kerkdienst was het tijd voor de lunch, vers voor ons bereidt door een groep vrouwen. We hebben genoten van de rijst, kip, beef en salade. Maar nog meer van de gesprekken aan tafel en de ontmoetingen buiten met onze Keniaanse broers en zussen, groot en klein.

Begin van de middag was het tijd voor de Worship Experience! Het lokale worshipteam werd aangevuld met Kees, Stephanie en Jos. Wat een energie gaf dat! Het is lastig om dat in woorden uit te drukken, de Heilige Geest was voelbaar aanwezig. Wat mooi om hier met elkaar getuigen van te mogen zijn. Naast worship was er ook ruimte om in kleine groepjes van 4 a 5 personen voor elkaar te bidden. Kortom, een dag die veel indruk heeft gemaakt. Praise the Lord, oh my soul!

Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-1-92614.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-3.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-6.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-9.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-10.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-13.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-19.jpg Muskathlon-2024-Everdien-Molenaar-22-37961.jpg
Verhalen

Het verhaal van Kesia

Lees volgende Story
FOTO AANWIJZING HOOGTE WATER.jpg