Verhalen

DAG 1 en 2: een luxeprobleem...

Met maar liefst 81 deelnemers, is de Muskathlon naar Ghana de reis met de meeste deelnemers sinds de Muskathlon helemaal stil kwam te liggen door de coronapandemie. Wat een voorrecht om met zoveel enthousiaste mensen af te mogen reizen naar Accra. De grootte van de groep zorgt ervoor dat we niet met één vliegtuig kunnen, maar vanaf twee verschillende luchthavens moeten vertrekken: wat een luxeprobleem. De helft van de groep vertrekt vanaf Amsterdam, de andere helft vanaf Brussel. Gelukkig zijn de tijdschema’s bijna exact hetzelfde, waardoor we ongeveer op hetzelfde tijdstip aankomen in Ghana. Althans, dat was de bedoeling…

Op woensdagavond krijgen we het bericht dat de vlucht van Brussel naar Accra geannuleerd is. Er wordt nog van alles geprobeerd, maar er blijkt voor de groep die vanaf Brussel vertrekt geen andere optie dan een dag later te vertrekken. Dit betekent dat de helft van de groep, zoals gepland, op vrijdag vertrekt vanuit Amsterdam en de andere helft een dag later, op zaterdag, achter de rest van de groep aan reist. Hoewel er natuurlijk (enige) teleurstelling heerst, wordt het nieuws goed opgepakt door de groep en maakt men er meteen het beste van.

Een kleine zeven uur na vertrek mag de ‘groep Amsterdam’ zich opmaken voor de landing en komen zij na een voorspoedige reis aan in Accra. De volgende ochtend is het dan ook voor de ‘groep Brussel’ zover: we gaan naar Ghana. Na een korte bemoediging vanuit het verhaal van Jozua (wat is een dag vertraging als je ook veertig jaar vertraging kunt hebben?), is het ook voor deze groep tijd om te vertrekken. Gelukkig verloopt deze reis net zo voorspoedig en landen ook zij een kleine zeven uur later in Accra.

De ‘groep Amsterdam’ heeft er al een dag opzitten in Ghana en heeft vandaag een extra project bezocht. Omdat het zaterdag is, is het vandaag een projectdag en kunnen ze heerlijk spelletjes doen en sporten met de kinderen. Peter heeft zelf schmink meegenomen en maakt er een groot feest van voor de kinderen. Bij terugkomst wordt er nog een klein rondje gelopen om de benen los te gooien. Gelukkig hebben we kunnen schuiven in het programma en is alles wat er vandaag gedaan is een extraatje. De gehele groep zal alles wat we van tevoren gepland hadden dus ook daadwerkelijk samen meemaken. Aan het einde van de middag arriveert ook de ‘groep Brussel’ bij het hotel en hoeven we gelukkig niet meer over twee groepen te spreken: vanaf nu zijn we de groep ‘Muskathlon Ghana 2023’.

Dat we vanaf nu één groep zijn, wordt meteen duidelijk als de ‘nieuwkomers’ met een luid applaus worden ontvangen door de rest van de groep. Nadat we met elkaar hebben gezongen, is het tijd om wat te eten en lekker naar bed te gaan. Morgenochtend worden we al vroeg aan het ontbijt verwacht, we gaan nu immers écht beginnen. Op naar een bijzondere week!

_HP_0797-12589.jpeg _HP_0850.jpeg _HP_2727.jpeg _HP_1877-38092.jpeg _HP_1431.jpeg _HP_1219.jpeg _HP_2439.jpeg _HP_1815.jpeg
Verhalen

Dag 7 en 8: God gaat door

Lees volgende Story
DSC08006-1.jpg