Cause:

Extreme armoede

Partner:

SAMEN TEGEN EXTREME ARMOEDE

Er leven meer dan 700 miljoen mensen onder de armoedegrens. Samen met hun gezin moeten zij rondkomen van minder dan $2,15 per dag. Door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, en de voedselschaarste die hierdoor toeneemt, blijft dit aantal stijgen. Meer dan de helft van hen is kind.

FONDSWERFDOELSTELLING

Iedere deelnemer gaat de uitdaging aan € 10.000,- op te halen voor het werk van Compassion. Waarom we voor dit bedrag gekozen hebben? Heel simpel: met dit bedrag kunnen we een significant verschil maken in de levens van kinderen die leven in extreme armoede. Uit ervaring blijkt daarnaast dat dit bedrag voor bijna alle deelnemers haalbaar is.

WELKE SPORTEN

We geloven dat we onze grenzen mogen opzoeken als we echt een verschil willen maken. De Muskathlon vraagt daarom om een extreme sportieve uitdaging. Maar wel één die voor bijna iedereen haalbaar is als je je goed voorbereidt. 

 • Wandelen - 63 kilometer
 • Hardlopen - 21, 42 of 63 kilometer
 • Mountainbiken - 120 kilometer

Reisdata

De Muskathlon Tanzania vindt plaats van 10 tot 19 mei 2023. Als door een reden buiten de invloedssfeer van 4M en Compassion, de luchtvaartmaatschappijen geen tickets op de aangegeven data voor de meerderheid van de groep kunnen aanbieden, zal de start- en/of einddatum van de Muskathlon aangepast worden. Uiteraard zal dit tijdig gecommuniceerd worden.

Reissom

De kosten voor deze reis zijn € 2450,- Hierin is het volgende inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Accommodatie, transport en alle maaltijden
 • Inspiratieavonden en bijeenkomsten met o.a. trainings- en fondswerftips
 • Medische zorg tijdens de week
 • Het 'jaar van gerechtigheid', een geestelijk voorbereidingstraject op jouw reis
 • Het Muskathlon sportshirt

Niet inbegrepen is:

 • Eventuele extra kosten voor vaccinaties, sportmedische keuring, e.d.
 • Eventuele visakosten
 • Eventueel transport van je mountainbike
 • VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Deze is verplicht voor alle Compassion reizen.
 • Ontmoeting met je sponsorkind als deze niet woont in de buurt van de projecten die we bezoeken.

Programma

De Muskathlon is een traject van meerdere maanden (minimaal een half jaar) waarin we je willen helpen te leven in dienst van gerechtigheid. 

Het hoogtepunt is de Muskathlonweek, waarin je op reis gaat en wordt blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede. Zoals altijd zijn kinderen het eerste en grootste slachtoffer van armoede. Het werk van Compassion maakt voor hen een enorm verschil.

Ruim van tevoren gaat ons team op pre-scout om de reis voor te bereiden. Na afloop van deze pre-scout wordt het verdere programma van de reis hier gedeeld.

Waarom Tanzania?

"We kunnen verhalen nog zo vaak vertellen, het raakt je pas écht als je het met eigen ogen gezien hebt."

Tanzania is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen zeer geliefd vanwege de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld. Ongeveer twintig procent van de bevolking moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag. Daarnaast heeft het land veel te kampen met extreme droogte en hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten vaak verloren en heeft dit een voedseltekort tot gevolg. Ook hiv/aids speelt een rol in de armoede. Bijna negen procent van de bevolking is geïnfecteerd met het dodelijke virus.

In de projecten van Compassion hebben kinderen toegang tot de basisvoorzieningen en krijgen ze de kans zich te ontwikkelen en op te groeien. Compassion heeft 423 projecten in Tanzania. Momenteel nemen 89.973 kinderen hieraan deel.

Wat is een muskathlon

De Muskathlon is een beweging voor recht. In een traject van meerdere maanden staan drie zaken centraal: sport, fondsenwerving en gerechtigheid. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn om mee te doen. Samen reizen we naar de frontlinie om te helpen én om ons hart te laten raken.

Bekijk video
Doe mee en kom in beweging

Enthousiast geworden?
WIJ BELLEN JE GRAAG EEN KEER!

Meer weten over de Muskathlon?
Wij nemen graag contact met je op