Nieuw: het Muskathlon@home Festival. Hét eendaagse sportevenement voor recht van het jaar! Prachtige fiets-, wandel- en hardlooproutes door het Groene Hart, springkussens, samen barbecueën, optredens van toffe artiesten als Pjotr en Marc Floor en natuurlijk heel veel geld ophalen in de strijd voor recht.

Oftewel: een fantastische dag voor het hele gezin!

Alles wat je moet weten over het Muskathlon@home Festival

Waarom organiseren wij het Muskathlon@home Festival?

De Muskathlon@home is in coronatijd in het leven geroepen om vanuit huis te kunnen sporten en zo tóch in actie te komen voor Compassion, Open Doors en THDV. Nu het weer mogelijk is om sportevenementen te organiseren, organiseren we dit jaar ook een fysiek evenement tijdens de Muskathlon@home. Eén dag samenkomen om in actie te komen voor recht.

Wat kan ik verwachten van het Muskathlon@home Festival?

Ons team van sportleiders heeft prachtige hardloop-, mountainbike- en wandelroutes uitgestippeld in het Groene Hart rondom Soest. Daar omheen worden op de start-/finishlocatie de hele dag activiteiten aangeboden. Denk hierbij aan optredens van verschillende artiesten, springkussens, een heerlijke barbecue en nog veel meer. Een fantastisch dagje uit voor het hele gezin dus!

Wat kost het Muskathlon@home Festival?

Deelname is helemaal gratis! Enkel voor de barbecue (deelname optioneel) vragen we een kleine bijdrage van 5 euro.

Kan ik alleen wandelen, hardlopen of mountainbiken?

Nee, het is zeker ook mogelijk om andere sporten te doen. Aangezien de routes deels onverhard zijn, zijn niet alle sporten mogelijk om op deze routes te beoefenen. Wil je bijvoorbeeld een tocht op de (race)fiets maken, kun je er ook voor kiezen om het evenemententerrein in Soest te gebruiken als start- en/of finishplaats.

Welke afstanden kan ik doen?

Net als andere jaren bepaal je zelf de afstand voor je sportieve prestatie. We bieden meerdere rondes aan, waardoor je zelf een route kunt kiezen die past bij het door jou gekozen aantal kilometers.

Is het Muskathlon@home Festival ook geschikt voor kinderen en jongeren?

Absoluut! Gedurende de dag zijn er allerlei gave optredens en worden er allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Daarnaast kunnen kinderen natuurlijk ook mee sporten en hebben we zelfs een speciale kidsrun, waar kinderen al mee kunnen doen aan afstanden vanaf 400 meter! Hoe mooi is het om samen met het hele gezin één dag in het teken van ‘recht’ te zetten!

Kan ik ook ‘gewoon’ nog thuis sporten?

Ja, het is net als afgelopen jaren ook mogelijk om thuis te sporten. Het Muskathlon@home Festival is een extra toevoeging ten opzichte van eerdere jaren.

Waar vindt het Muskathlon@home Festival plaats?

Het Muskathlon@home Festival wordt gehouden op en rondom de atletiekbaan van AV Pijnenburg in Soest.

Hoe laat begint het Muskathlon@home Festival?

Het evenemententerrein is geopend vanaf 11:30 uur. Voor mountainbikers en wandelaars is het vanaf 12:00 uur mogelijk om te starten. Zij bepalen zelf hoe laat ze willen starten. Het is tot 18:00 uur mogelijk om te finishen.

Ga je hardlopen? Dan hangt je starttijd af van de afstand die je loopt. Bekijk het tijdschema hier.

Het is ook mogelijk om het Muskathlon@home Festival alleen te gebruiken als finishplaats. Ook in dit geval kun je tot 18:00 uur finishen.


Moet ik me aanmelden om naar het Muskathlon@home Festival te komen?

In je persoonlijke omgeving kun je aangeven of je thuis sport of dat je naar het Festival komt. Je kunt dit te allen tijde aanpassen.

Wil je blijven barbecueën? Koop dan hier je BBQ ticket.

Waar vind ik de routes?

Zodra de routes bekend zijn, vind je deze hier.


Is er ook catering geregeld?

Hard werken (of sporten) moet worden beloond. We nodigen je daarom van harte uit om te blijven barbecueën. Voor slechts 5 euro kan je hier een BBQ ticket kopen.

Gedurende de rest van de dag is het ook mogelijk om drinken en snacks te kopen op het evenemententerrein.

Kan ik omkleden en douchen op het terrein?

Ja, er zijn kleedkamers en douches aanwezig. Vanwege de beperkte beschikbaarheid raden we je wel aan om je thuis alvast om te kleden.

Ik lees iets over een concert. Wat is dit?

Om jullie prestaties te vieren en God te danken, organiseren we ‘s avonds nog een concert in de Heilige Familiekerk in Soest. Dit concert is voor iedereen te bezoeken (dus niet alleen voor deelnemers). Tijdens dit concert treden verschillende bekende christelijke artiesten samen op. Op onze social media kanalen kondigen we in april en mei alle artiesten aan. Houd deze dus goed in de gaten.

Kosten voor het concert zijn slechts 3 euro administratiekosten. Je kunt je ticket hier bestellen.

Voorlopig programma

Onderstaand programma geeft je een beeld hoe de dag in elkaar zit. Overige zaken - waaronder de optreden van verschillende artiesten - worden later toegevoegd. Het programma is nog onder voorbehoud.


Verdere uitleg over de starttijden voor het sporten, vind je hier

11:30 - Evenemententerrein geopend 
12:00 - Start eerste wandelaars 
12:00 - Start eerste mountainbikers
12:00 - Start hardlopers 30+ kilometer
13:00 - Start hardlopers 20-30 kilometer
14:00 - Start hardlopers 10-20 kilometer
15:00 - Start hardlopers <10 kilometer
15:30 - Kidsrun

17:00 - 19:00 Barbecue

19:00 - Evenemententerrein gesloten

20:00 - Muskathlon@home in concert

Routes

Alle routes starten en eindigen op de atletiekbaan van AV Pijnenburg in Soest en lopen door de prachtige natuur van het Groene Hart. Zodra de routes definitief zijn, worden deze hier getoond.