CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Het is al jaren een verlangen van mij om andere mensen te helpen. Toen de vraag kwam in Mozaiek033 om mee te gaan naar Kenia voelde ik het direct. Dit is iets voor mij. Naast dat we een kijkje kunnen nemen in het leven van de mensen daar hopen wij natuurlijk een mooi bedrag op te halen. Daarnaast hou ik ook wel van een uitdaging. Maar waarom dan Uganda en niet Kenia. Dat is zo gelopen omdat Tjeerd bij mij werkt en zich al had aangemeld voor Uganda. Samen zijn we de uitdaging aangegaan om dan maar het dubbele sponsorbedrag op te halen. - Henrik Pieter (120 km mountainbiken). ——————————————-————————————————————————————-—————-———————————————De Muskathlon is een unieke kans om een positieve impact the hebben op het leven van anderen die leven in extreme armoede en onrecht. Uganda is een land waar zelfs nu nog 46% van de bevolking onder de armoedegrens leeft en waar kindersterfte nog steeds aan de orde van de dag is. Hoe mooi is het dan dat ik door aan de Muskathlon deel te nemen bij kan dragen aan het creëren van een veilige omgeving, medische zorg en onderwijs voor deze kinderen. Daarvoor kom ik graag in beweging! - Tjeerd (Halve marathon hardlopen)