CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Elke zes seconden overlijdt er een kind door ondervoeding. Nadat we gehoord hebben wat voor een grote impact de Muskathlon heeft, zijn wij niet meer tegen te houden. Wij willen ons inzetten om kinderen te bevrijden uit extreme armoede. Het breekt ons hart om te zien dat er zoveel onrecht is in de wereld. Wij beseffen ons dat de welvaart waarin wij leven ons geheel geschonken is. De kinderen in Uganda hebben geen invloed op de omstandigheden waarin ze terecht komen. Hoe machteloos en oneerlijk is dat! De armoede houdt daarom generatie op generatie stand. Helaas krijgen veel kinderen niet alleen te maken met ondervoeding. Door de wanhopige situatie belanden veel meisjes op jonge leeftijd in de prostitutie en krijgen veel kinderen te maken met kinderarbeid en huiselijk geweld. Door mee te doen aan de Muskathlon komen wij letterlijk en figuurlijk in beweging tegen armoede. Wij dagen onszelf namelijk fysiek uit door beide een halve marathon te rennen én €10 000 in te zamelen voor Compassion. Compassion zet zich in tegen (alle negatieve effecten van) armoede! Door middel van kind-projecten krijgen de kinderen onderwijs, voedzame maaltijden en leren ze echte hoop kennen; Jezus. Wanneer wij delen van de welvaart die we hebben, kan dit mogelijk worden gemaakt! Een kind kan namelijk naar dit project als ze een sponsor krijgen. U kunt een kindje sponsoren voor €1 per dag. Wij hopen door onze deelname de kinderen in Uganda te laten weten dat ze geliefd zijn en ze een sprankeltje hoop te geven. Wilt u ons helpen deze kinderen een kans te geven en zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken?