CC-UG053900660-20-1911.jpg

KINDSPONSORING

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede? Doormiddel van het kind sponsorprogramma helpt Compassion kinderen die in extreme armoede leven. Wil jij ook een kind sponsoren? Dit kan via de website van Compassion, klik op de button!

CC-UG060701195-05-2110.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-UG051100502-26-2109.JPG

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Motivation

Lead me in your love to those around me. Een tekst die de afgelopen tijd een steeds grotere rol in mijn leven is gaan spelen. In deze tijden zijn we zoveel met ons zelf bezig, en vergeten we de nood van de mensen die er echt toe doen. Tijd om in actie te komen, niet voor mezelf maar voor de ander. De ander die het zo hard nodig heeft dat iemand naar hem omkijkt en laat weten, ik denk aan jou en ik vind jou de moeite waard. Iemand de kansen geven op een hoopvolle toekomst. Samen strijden voor recht, met daarbij de gedachte dat het God is die er bij is en gedurende dit gehele traject een aanwezige Vader mag zijn. Wil jij mij steunen in deze strijd? Om zo samen een golf van gerechtigheid te kunnen zijn..