AU-SiennaPraise046.jpg

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede?
49039286631_6cb2bf3101_o-65901.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-KE02800031-GNyaguthii-8-1903.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.
Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.


Ook mee op reis?

Motivation

Rennen met een doel. Rennen om iets terug te doen. Rennen omdat Jezus het vraagt. Rennen om het verdriet van ouders en kinderen. Tanzania staat in de top tien van armste landen ter wereld en de kinderen zijn de grootste slachtoffers van deze armoede. Voedseltekorten door extreme droogte, overstromingen maar ook het dodelijke hiv virus is een enorm probleem. Dit moet ook voor de ouders verschrikkelijk zijn als je niet in de behoefte van je kinderen kunt voorzien. Een leven met weinig uitzicht, hoop, waardering, vreugde en geluk. Tegen dit onrecht wil ik me inzetten. Ik wil helpen om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven om uit de armoede te raken door ondermeer scholing. Dat ze een kans krijgen en weer kunnen dromen, te hopen en vrede en geluk te vinden. Ik haal hier zonder enige moeite mijn motivatie vandaan om heel veel kilometers hard te lopen ter voorbereiding en uiteindelijk natuurlijk de marathon in Tanzania in het bij zijn van al die kinderen die ondersteunt worden, te lopen Het komende jaar staat voor mij in het teken van de strijd tegen onrecht. Help je mee door een financiële bijdrage te doneren of door een kind te sponsoren voor €33 per maand? Hartelijk dank!