AU-SiennaPraise046.jpg

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede?
49039286631_6cb2bf3101_o-65901.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-KE02800031-GNyaguthii-8-1903.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.
Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.


Ook mee op reis?

Motivation

Tanzania staat in de top tien van armste landen ter wereld en de kinderen zijn de grootste slachtoffers van deze armoede. Voedseltekorten door extreme droogte, overstromingen maar ook het dodelijke hiv virus is een enorm probleem. Door mee te doen met deze Muskathlon wil ik een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van extreme armoede in Tanzania. Ik wil helpen om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven om uit de armoede te raken door ondermeer scholing. Dat ze een kans krijgen en weer kunnen dromen. Dat ze gezien worden en zich geliefd weten. In samenwerking met Compassion is dit mogelijk! Wil je mij helpen deze kansarme kinderen hoop te geven op een betere toekomst door een financiële bijdrage te doneren of nog beter: een kind te sponsoren voor € 33,- per maand? Hierdoor heeft een kind toegang tot het Compassion project, worden ze geholpen en hebben ze toegang tot scholing en alles wat daarbij komt kijken. Bedankt!