AU-SiennaPraise046.jpg

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede?
49039286631_6cb2bf3101_o-65901.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-KE02800031-GNyaguthii-8-1903.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.
Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.


Ook mee op reis?

Motivation

Ik geef om de strijd tegen onrecht, armoede en achterstand. Geef jij mee? Je doneert eigenlijk niet aan mij, maar aan de kinderen in dorpen waar onderwijs niet logisch is. Je helpt mee om lokale projecten te ondersteunen die verschil maken. We brengen geen welvaart, maar meer mogelijkheden om met de eigen lokale kracht verder te komen! Ik heb passie met Afrika. Ik heb het gezien. Mooie mensen, schitterende natuur! Maar waar wij basis (!) gezondheidszorg hebben, kan daar iemand niet geopereerd worden omdat er geen 150 dollar is. Hier gaan onze kinderen gewoon naar school. We kunnen zelfs kiezen! Maar daar gaan kinderen niet naar school (en al helemaal niet naar vervolgonderwijs) omdat er gewoon geen school of geen (eigen) geld voor is. Beter achter de geiten of op het land! Onze welvaart is niet wat we brengen. Maar we bouwen wel aan een basis waaruit ze kunnen groeien in gezondheid en kennis. Verborgen talent wakker maken! Onze (zelf)genoegzaamheid hebben ze niet nodig. Maar wel even dat moment van rare blanken die komen rennen en fietsen. Zodat zij zien, dat wij hen zien. En dan krijg je twee blije bruine ogen met een brede witte glimlach! Henk-Jan