AU-SiennaPraise046.jpg

Blijvende impact maken op het leven van een gezin dat leeft onder de gevolgen van extreme armoede?
49039286631_6cb2bf3101_o-65901.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-KE02800031-GNyaguthii-8-1903.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.
Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.


Ook mee op reis?

Motivation

Waarom zou ik meedoen aan de Muskathlon in Tanzania?
Die vraag heb ik mezelf de afgelopen tijd vaak gesteld.
De belangrijkste reden is, dat ik al een heel aantal jaar het gevoel heb dat het heel mooi zou zijn om een keer een Muskathlon te doen. Om echt iets te 'doen' voor een betere wereld.
En daarna kwam dan vaak een heel rijtje ‘maren’…
Maar.. ik ben helemaal niet sportief..
Maar.. daar ben ik toch veel te oud voor… 
Maar.. hardlopen heb ik wel eens geprobeerd en dat was niet te doen… 
Maar.. ik houd er helemaal niet van om op de voorgrond te staan en anderen om sponsorgeld te vragen.. 
Maar.. 
Maar..


Maar toch ga ik in mei 2023 in Tanzania meedoen aan de Muskathlon, want:

* Op de een of andere manier lijken alle puzzelstukjes nu op z’n plaats te vallen, nadat ik een oproep hoorde om mee te gaan met deze Muskathlon.
* Ik vind Compassion een prachtige organisatie, die heel mooi werk doet voor de kwetsbaarste kinderen in de wereld en hun omgeving. We sponsoren via Compassion zelf een aantal kinderen en we zien dat dat echt verschil maakt in de levens van de kinderen en hun omgeving.
* Het lijkt me mooi om echt wat te doen voor een betere wereld. Om kinderen, die er niets aan kunnen doen dat ze geboren zijn in een niet zo hoopvolle omgeving, hoop te geven, hoop op een betere toekomst, voor henzelf , hun familie en hun directe omgeving.


Met dit in mijn achterhoofd ben ik gaan kijken of het mij zou lukken om te beginnen met hardlopen. En tot mijn verbazing lukt dat en vind ik het zelfs leuk!


Het wordt nog een hele uitdaging om door te trainen voor de halve marathon en mijn sponsorgeld bij elkaar te krijgen, maar die uitdaging ga ik graag aan.


Help je mee verschil te maken in het leven van Tanzaniaanse kinderen, hun familie en hun omgeving?
Van het sponsorgeld wordt onder andere gezorgd dat families die nu in een gammel lemen hutje wonen een stenen huis krijgen.
Dat is een hele verbetering voor hen. De hutjes waar ze nu in wonen bestaan over het algemeen uit 1 ruimte waarin gekookt, geleefd en geslapen wordt. In de regentijd bieden ze weinig beschutting en storten zelfs nog wel eens in.
Hoe mooi is het dat we er voor kunnen zorgen dat deze families letterlijk een stabiele basis krijgen, een fijn (t)huis.
Voor 2500 euro kan er al voor een stenen huis met meerdere kamers gezorgd worden.
Help jij mee een familie een (deel van een) (t)huis te geven?
Alle steentjes helpen.
Dat kan heel concreet door mij te sponsoren met een gift.
Daarnaast kan je ook via mij een kind sponsoren (via de knop “sponsor een kind via de website” op deze pagina), zodat dit kind krijgt wat het nodig heeft om een waardige, hoopvolle toekomst op te bouwen.
Bedankt voor je interesse en je steun!