52454958012_dc311fc916_3k.jpg

STRUCTUREEL DONEREN

Door structureel donateur te worden van THDV draag je enorm bij aan de strijd tegen mensenhandel in Nederland. Wil jij vaste donateur worden? Dit kan via de website van THDV, klik op de button!

Dichtbij Scharlaken Koord 2 (2).jpg

MENSENHANDEL

Je zou het misschien niet zeggen, maar Nederland telt jaarlijks 6000 gevallen van mensenhandel. 80% van deze slachtoffers belandt in de gedwongen prostitutie. Tienduizenden prostituées hebben dagelijks ‘legaal’ seks met meerdere mannen en worden behandeld als een product. En wij Nederlanders vinden het normaal..
Afbeelding4.jpg

THDV

Tot Heil des Volks (THDV) is een beweging die sinds 1855 met een bewogen hart naast de vier meest kwetsbare doelgroepen in Nederland staat: kinderen in armoede, verslaafden, dak- en thuislozen en prostituees. 

Scharlaken Koord, een van de projecten van THDV, staat op tegen gedwongen prostitutie in Nederland en bied hulp aan vrouwen en mannen die uit willen stappen. Door middel van preventie, hulpverleningstrajecten en (digitaal) veldwerk bieden zij ondersteuning en een nieuw begin.

Motivation

Toen ik de verhalen hoorde en zag over wereldwijde mensenhandel, gedwongen prostitutie en extreme armoede, raakte dat mij diep in mijn hart. Wat ben je zelf dan ongelooflijk gezegend. Je beseft vaak niet dat vrouwen in de prostitutie vaak al op jongere leeftijd worden misbruikt waardoor zij geen eigenwaarde hebben. 'Ze doen of willen het toch zelf?', hoor ik regelmatig. Nee natuurlijk niet. De meesten zijn mentaal zo kapot gemaakt, dat ze dit als enige uitkomst of oplossing zien. Geen 1 vrouw gaat voor haar plezier 20-30 mannen 'ontvangen', dag in dag uit. Ik vind het hartverscheurend dat dit gebeurt en daarom ren ik een marathon om deze vrouwen te bevrijden en een tweede kans te geven. Het geld en de nazorg is hard nodig omdat zij na bevrijding, nog steeds geestelijk dusdanig beschadigd zijn dat er lange trajecten van mentale coaching nodig is om hen te hel(p)en. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor mijn eigen opvoeding en gezondheid en dit inzetten voor het goede. Als ik deze marathon loop (geloof me, ik kijk stiekem best wel tegen dit pokken-eind op haha #huilen), wil jij me dan financieel steunen? Laten we deze vrouwen helpen en samen strijden tegen onrecht. Het gebeurt niet alleen in Afrikaanse landen, ook in Amsterdam, in de zolderkamer bij je in de straat of in onze buurlanden is de nood hoog. Vanuit de grond van mijn hart, dankjewel voor je support - ik kan alle motivatie en steun gebruiken om het trainen en inzamelen van geld vol te houden en deze dames te helpen! 🔥💪🏽❤️‍🔥