52454958012_dc311fc916_3k.jpg

STRUCTUREEL DONEREN

Door structureel donateur te worden van THDV draag je enorm bij aan de strijd tegen mensenhandel in Nederland. Wil jij vaste donateur worden? Dit kan via de website van THDV, klik op de button!

Dichtbij Scharlaken Koord 2 (2).jpg

MENSENHANDEL

Je zou het misschien niet zeggen, maar Nederland telt jaarlijks 6000 gevallen van mensenhandel. 80% van deze slachtoffers belandt in de gedwongen prostitutie. Tienduizenden prostituées hebben dagelijks ‘legaal’ seks met meerdere mannen en worden behandeld als een product. En wij Nederlanders vinden het normaal..
Afbeelding4.jpg

THDV

Tot Heil des Volks (THDV) is een beweging die sinds 1855 met een bewogen hart naast de vier meest kwetsbare doelgroepen in Nederland staat: kinderen in armoede, verslaafden, dak- en thuislozen en prostituees. 

Scharlaken Koord, een van de projecten van THDV, staat op tegen gedwongen prostitutie in Nederland en bied hulp aan vrouwen en mannen die uit willen stappen. Door middel van preventie, hulpverleningstrajecten en (digitaal) veldwerk bieden zij ondersteuning en een nieuw begin.

Motivation

Wij, Jacco en Arjan (vrienden en zwagers), willen gaan strijden voor vrouwen en meiden die verzeild zijn geraakt in gedwongen prostitutie. Ze worden door velen niet meer gezien als mens, maar als een product die geld oplevert of als lustobject voor veel mannen. Jacco: “Ik mocht een jaar geleden vader worden van een prachtige dochter. Ze is niet alleen mijn dochter, maar ook een dochter van God, net als al deze vrouwen en meiden. Ik hoop dat jij deze vrouwen en meiden ziet als een dochter, een moeder, een zus die om wat voor reden dan ook verzeild is geraakt in de verschrikkelijke wereld van gedwongen prostitutie en mensenhandel.” Arjan: “Na het karakterweekend van de 4M ben ik aan het denken gezet. Zoveel ellende in de wereld. Je weet het wel, maar je staat er niet bewust bij stil. Ik ging onderzoeken wat ik hier zelf aan kon doen. Daar was de Muskathlon. Toch was er die twijfel of ik het wel moest doen. Was dit wel het jaar voor mij? Komt het wel goed uit? Na een filmavond van THDV kon ik er niet meer voor weg lopen. Dit moet ik doen. Dit wil ik doen! Opstaan tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel. Het is een zieke en duistere wereld, maar ik geloof dat God sterker is en bergen kan verzetten.” Wij vinden het een eer om ons steentje bij te mogen dragen door geld op te halen en te gaan hardlopen. Samen met God en de mensen om ons heen gaan wij deze uitdaging aan! Doormiddel van een financiële bijdrage kan jij ons helpen om deze dochters, moeders en zussen (in ons land!) weer een mooie, hoopvolle toekomst te geven!