52454958012_dc311fc916_3k.jpg

Door structureel donateur te worden van THDV draag je enorm bij aan de strijd tegen mensenhandel in Nederland.
Dichtbij Scharlaken Koord 2 (2).jpg

MENSENHANDEL

Je zou het misschien niet zeggen, maar Nederland telt jaarlijks 6000 gevallen van mensenhandel. 80% van deze slachtoffers belandt in de gedwongen prostitutie. Tienduizenden prostituées hebben dagelijks ‘legaal’ seks met meerdere mannen en worden behandeld als een product. En wij Nederlanders vinden het normaal..
Afbeelding4.jpg

THDV

Tot Heil des Volks (THDV) is een beweging die sinds 1855 met een bewogen hart naast de vier meest kwetsbare doelgroepen in Nederland staat: kinderen in armoede, verslaafden, dak- en thuislozen en prostituees. 

Scharlaken Koord, een van de projecten van THDV, staat op tegen gedwongen prostitutie in Nederland en bied hulp aan vrouwen en mannen die uit willen stappen. Door middel van preventie, hulpverleningstrajecten en (digitaal) veldwerk bieden zij ondersteuning en een nieuw begin.


Ook mee op reis?

Motivation

Dit jaar staat voor mij in het teken van trainen, sponsorgeld werven, acties organiseren, trainen, uit mijn comfortzone stappen en nog veel meer/ vaker trainen. Oktober dit jaar hoop ik mee te gaan met de Muskathlon reis hier in Nederland en Roemenië. Om geconfronteerd te worden met de wereld van gedwongen prostitutie en mensenhandel. Want ook al leef ik hier, simpel, ver weg van wat er in ‘de grote steden’ gebeurd, en heerlijk naïef op het platteland; ik wil opstaan tegen het onrecht dat gebeurt. Ik wil strijden en niet weg kijken. Ik wil doen wat ik kan. Ik ga trainen om straks in oktober een ultraloop (63km) te kunnen wandelen. Ik ga sponsorgeld werven en acties organiseren om bij die €10.000 te komen. Ik ga mee naar Roemenië om de reis naar Nederland te maken die zoveel vrouwen en meisjes in onwetendheid maken. Ik ga deze vreselijke wereld onder ogen zien en, waarschijnlijk, er misselijk van worden. In dit alles stap ik buiten mijn comfortzone voor al die meisjes en vrouwen die vast zitten in dit verschrikkelijke en onmenselijke netwerk. Omdat ik geloof dat alle kleine beetjes wél helpen. Elke vrouw die haar eigenwaarde (weer) vindt, is het waard. Elke vrouw die de kans krijgt om haar leven te veranderen en uit de prostitutie te stappen, is het waard. En elk paar ogen dat geopend wordt, man of vrouw, en het onrecht gaat zien dat in ons land gebeurt, is het waard. Ik ga deze reis aan, help jij mij mee? Sponsor mij en help mij een stapje dichter naar die €10.000,-. Dankjewel!