AU-GH1711-ColourConf_16.jpg

BLIJVENDE IMPACT MAKEN OP HET LEVEN VAN EEN GEZIN DAT LEEFT ONDER DE GEVOLGEN VAN EXTREME ARMOEDE?
AU-GH1711-ColourConf_08.jpg

EXTREME ARMOEDE

Mensen die leven in extreme armoede leven volgens de extreme armoede grens van de Wereldbank van minder dan $ 1,90 per dag, dat is ongeveer € 1,65. 10,9% van de wereldbevolking leeft in extreme armoede (april 2018), dat zijn 783 miljoen mensen, waarvan meer dan de helft kind is.
CC-KE02800031-GNyaguthii-8-1903.jpg

COMPASSION

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.

Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.


Ook mee op reis?

Motivation

Een glaasje water uit de kraan pakken is voor ons erg normaal. In Ghana is dit niet vanzelfsprekend. Compassion zet zich in om hier verandering in te brengen. Ik heb altijd al graag iets willen betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden en zie dit als een mooie kans. De komende1,5 jaar ga ik trainen voor de halve marathon om de mensen in Ghana te helpen. Wilt u ook helpen? Dat kan door te doneren.